SPALA KNJIGA NA BUNDESLIGU: Bavarci posle eliminacije iz nemačkog kupa na pragu iste sudbine i u LŠ

O. M.

15. 04. 2023. u 13:16 >> 13:16

LIDER nemačkog prvenstva Bajern dočekuje ekipu Hofenhajma u 28. kolu.

СПАЛА КЊИГА НА БУНДЕСЛИГУ: Баварци после елиминације из немачког купа на прагу исте судбине и у ЛШ

FOTO: Tanjug/AP

Bavarci u ovu utakmicu ulaze poljuljani lošim rezultatom u prvom delu četvrtfinalnog dvoboja Lige šampiona sa Mančester sitijem koji su "građani" rešili u svoju korist sa više nego ubedljivih 3:0. 

Najtrofejni nemački klub ispao je iz Kupa Nemačke, a sada je na ivici provalije u Ligi šampiona pa je od najavljene "triple krune" koju je kao glavni cilj zacrtao novi trner Tomas Tuhel, knjiga spala samo na Bundesligu.

U njoj je Bajern prvi, ali ima samo dva boda više od Borusije iz Dortmunda koja se sigurno neće tako lako odreći borbe za "salataru" koju na Vestfalenu čekaju od 2012. godine, a od tada se morala zadovoljiti sa pet vicešampionskih titula, a i na nju "žuti zid" čeka tri godine.

Dodatne probleme u Bajernu izazvao je sukob Sadija Manea i Liroja Sanea pri kome je Senegalac udario Nemca u lice u svlačionici na ''Etihadu'' posle poraza. Epilog svega bila je suspenzija Manea automatski za meč sa Hofenhajmom, a nije poznato da li ga i kakva dodatna sankcija čeka. U međuvremenu, Sane je javno opozvao čelnike Bajerna da ne budu prestrogi prema njegovom saigraču.

Uprkos lošim rezultatima u domaćem i evropskom kupu, Tuhel je dobro počeo u Bundesligi pa tako ima priliku da postane tek treći trener Bavaraca u ovom veku koji je svoj mandat počeo sa tri pobede.

Što se tiče Hofenhajma, "plavo-beli" su se sa tri uzastopne poede odlepili od dna tabele i sada sa 14. mesta gledaju na dole, mada pet bodova nad 16. Štutgartom ne dozvoljavaju opuštanje, čak ni protiv Bajerna u utakmici koja je "unapred izgubljena".

Bajern je pobedio u prošlom susretu ovih ekipa, sredinom oktobra meseca na ''Rajn Nekar areni''. Bilo je 2:0, golove su postigli Musijala i Šupo-Moting. Poslednji trijumf Hofenhajm je nad Bajernom ostvario 2020. godine ali on se još pamti među navijačima jer je bilo čak 4:1.

Dva gola tada je postigao Andrej Kramarić koji je i ove sezone najbolji strelac "plavih"  sa osam pogodaka od kojih je tri postigao na poslednje tri utakmice.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1&4+ (kvota 1,75) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba