ROSONERI NASTAVLJAJU NA DVA FRONTA: Bolonja se nada plasmanu u evro-kupove

O. M.

15. 04. 2023. u 08:20

MILAN gostuje Bolonji u 30. kolu Serije A.

РОСОНЕРИ НАСТАВЉАЈУ НА ДВА ФРОНТА: Болоња се нада пласману у евро-купове

FOTO: Tanjug/AP

"Rosoneri" se bore za mesto koje vodi u Ligu šampiona. Trenutno su na željenom četvrtom mestu sa 52 boda, samo jednim više od gradskog rivala Intera, ali izabranici Stefana Pijolija još su u trci za osvajanje ''ušatog'' pehara, što znači da u Ligu šampiona mogu da uđu sledeće godine i kao branilac trofeja.

Milan na stadion "Renato dal Ara" dolazi posle pobede od 1:0 u prvom četvrtfinalnom susretu Lige šampiona sa liderom Serije A Napolijem koji je završen pobedom ekipe sa ''San Sira'' od 1:0.

Nedavno su "rosoneri" i na stadionu ''Dijego Armando Maradona'' savladali Napoli i to još ubedljivije sa čak 4:0, a između ove dve utakmice odigrali su rem bez golova sa Empolijem.

Bolonja je trenutno osma na tabeli Serije A sa 43 boda, jednim manje od Juventusa koji je sedmi, a ta pozicija vodiće verovatno u Ligu konferencija. Mada u nekim varijantama, možda i osmoplasirani tim iz Serije A ode u Ligu konferencija, a možda i samo šesti - sve zavisi od ishoda Kup Italije i toga da li će jedan od milanskih gradskih rivala osvojiti Ligu šampiona a završiti na petom mestu Serije A.

Po sadašnjem stanju stvari mesto u Ligi konferencija garantovano je šestoplasiranoj ekipi a to je trenutno Atalanta koja je u prethodnom kolu izgubila od Bolonje. "Crveno-plavi" su slavili sa 2:0 u Bergamu, golovima Sansonea i Orsolinija. Bolonja je sada u seriji od četiri utakmice bez poaza, a u poslednjih deset mečeva samo je dva puta gubila.

Milan je u avgustu u prvom delui sezone pobedio današnjeg rivala sa 2:0. Strelci za "rosonere" bili su Rafael Leao i Olivije Žiru, dva inače najbolja strelca sedmostrukog prvaka Evrope tekuće sezone sa deset, odnosno osam golova u Seriji A.

Bolonja će ove subote tražiti svoju prvu ligašku pobedu u susretima između dva tima od januara 2016. Od tada, Milan je zabeležio 12 pobeda, a dva susreta završena su neodlučno.

Na svojoj ''Dal Ari'' ove sezone, Bolonja ima sedam pobeda, pet remija i tri poraza u 15 utakmica Serije A. Poslednji poraz na svom terenu zabeležila je 26. februara od Intera. 

Milan ima šest pobeda, četiri remija i pet poraza u gostima ove sezone u prvenstvenim utakmicama, poslednji put dve pobede u gostima "rosoneri" su vezali još u oktobru kada su pobedili Sampdoriju sa 2:1, pa Empoli sa 3:1. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)