NJUKASL DOLAZI NA ''VILA PARK'': Ne zna se ko je u boljoj formi

V.M.

15. 04. 2023. u 08:07

ASTON vila će dočekati ''svrake'' u utakmici koja otvara 31. kolo Premijer lige.

ЊУКАСЛ ДОЛАЗИ НА ВИЛА ПАРК: Не зна се ко је у бољој форми

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin je doživeo potpuni preprod od kada ga je preuzeo Unaj Emeri, Španac je na čelu 17 utakmica i samo je Arsenal osvojio više bodova od Vile u tom periodu. Sjajna forma je dovela ''lavove'' do šestog mesta na tabeli i očekuje ih borba za plasman u  Evropu u kojoj su poslednji put bili 2009. kada su ispali iz treće runde Kupa Uefa (Lige Evrope).

Ako postoji razigranija ekipa u ovom trenutku od Vile, to je onda Njukasl koji je vezao neverovatnih pet pobeda u Premijer ligi. Delovalo je da je ekipe pala početkom drugog dela sezone, ali Edi Hau je konsolidovao svoje izabranike nakon poraza od Junajteda u finalu EFL kupa, doveo ih do trećeg mesta i imaju odličnu šansu da se nakon 20 godina vrate u Ligu šampiona.

Iako je imao probleme sa relizacijom početkom sezone, od kada je Emeri preuzeo trenersku palicu od Džerarda, domaćin je na 17 vezanih utakmica postigao barem po gol, i ako bi to učinio danas Emeri bi postao treći trener u istoriji lige čija je ekipa na prvih 18 utakmica tresla mrežu protivnika, pored njega to je pošlo za ruku Majku Vokeru (Norič 1992) i Karlu Ančelotiju (Čelsi 2009).

Kako bi to učini, ''lavovi'' će morati da probiju najtvrđu odbranu lige. Osnova fenomenalnih rezultata Njukasla je sjajna igra u defanzivi, pojačanja poput Poupa i Botmana su se pokazali kao puni pogoci i gost je u dosadašnjem toku takmičenja primio samo 21 gol, ubedljivo najmanje u ligi.

Vila je slavila na prethodne tri utakmice na ''Vila parku'' (Palas, Bornmut, Forest) i ako bi upisala i četvrti trijumf to bio joj bio prvi put u 21. veku da veže toliko pobeda kod kuće.

To će biti teško uraditi protiv razigranog protivnika kakve su ''svrake'' koje su za vreme svoje pobedničke serije postizale barem po dva gola na svakoj utakmici.

Oba tima imaju određene probleme sa izostanicima.

Vila će biti bez Kutinja, Keša, Beilija, Kamare i Stira.

Što se tiče gosta, Edi Hau neće moći da računa na Frejzera, Krafta i Sen-Maksimana, a pod znakom pitanja je i Miguel Almiron.

Na prvom ovosezonskom duelu Njuka je ubedljivo slavila sa 4:0, verujemo da ćemo danas gledati dosta ujednačeniju utakmicu i očekujemo da oba tima postignu barem po gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)