LAMPARD NE MOŽE DA ''UGASI POŽAR'' U ČELSIJU: Brajton se naigrao fudbala protiv ''plavaca'' u prvom delu sezone

V.M.

15. 04. 2023. u 08:34

''GALEBOVI'' dolaze u prestonicu na utakmicu 31. kola Premijer lige.

ЛАМПАРД НЕ МОЖЕ ДА УГАСИ ПОЖАР У ЧЕЛСИЈУ: Брајтон се наиграо фудбала против плаваца у првом делу сезоне

FOTO: EPA

Čelsi je u velikoj krizi koju ni otpuštanje Grejama Potera nije rešilo, domaćin ne zna za pobedu više od mesec dana, a uz to je izgubio u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona u kojem ga je Real rutinski savladao sa 2:0. Brajton je u prošlom kolu prekinuo seriju od sedam vezanih utakmica bez poraza izgubivši od Totenhema i danas će pokušati da se vrati na pobedničke staze protiv raštimovanog velikana.

Čelsi je trenutno na razočaravajućem 11. mestu na tabeli i postigao je premalih 29 pogodaka na 30 odigranih utakmica u dosadašnjem toku prvenstva. Turbulentna sezona za engleskog velikana je jedna od lošijih u skorijoj istoriji i ne pamti se kada je poslednji put promenio tri trenera u tako kratkom roku. Nakon što je Tuhel otpušten početkom sezone, njegov naslednik Poter se proveo kao ''bos po trnju'' i trajao je svega osam meseci, sada je vraćen bivši trener Lampard da smiri situaciju ali to ne uspeva da uradi.

''Plavci'' se trenutno nalaze u negativnoj seriji od četiri vezane ligaške utakmice bez pobede, poslednju su zabeležili pre više od mesec dana kada su savladali fenjeraša Lester sa 1:3 na ''King pauver stadionu''.

Očekivalo se da Brajton doživi pad odlaskom Potera sa klupe, ali Roberto De Zerbi je pokazao da je odličan stručnjak i ''galebovi'' imaju izglednu priliku da se bore za plasman u Evropu po prvi put u svojoj istoriji. Zauzimaju sedmu poziciju i zaostaju jedan bod, odnosno šest za Aston bilom i Totenhemom. Vredi napomenuti da je gost odigrao najmanje utakmica u Premijer ligi ove sezone (28), kao i da je jedan od najboljih napada u prvenstvu sa čak 52 postignuta gola.

Brajton odlično nastupa i u FA kupu u kojem ga očekuje polufinalni susret sa Mančester junajtedom.

Domaćin će biti bez Kulibalija, Čukvuemeke i Broje, dok gost u prestonicu dolazi bez Kolvila, Lalane, Lamptija, Modera i Sarmijenta.

Na poslednje četiri utakmice ovih timova obe ekipe su postizale po gol, (dva puta po 1:1 uz dominantan trijumf Brajtona iz prve polusezone od 4:1) i verujemo da će tako biti i večeras.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,71)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)