FULAM BEZ MITROVIĆA PADA NA NISKE GRANE: ''Kolibari'' pokušavaju da izbegnu peti uzastopni ligaški poraz!

V.M.

15. 04. 2023. u 10:30 >> 10:30

EVERTON će ugostiti ekipu Fulama na ''Gudison parku'' od 16 časova.

ФУЛАМ БЕЗ МИТРОВИЋА ПАДА НА НИСКЕ ГРАНЕ: Колибари покушавају да избегну пети узастопни лигашки пораз!

FOTO: AP/Tanjug

Domaćini će biti veoma motivisani da pred svojim navijačima osvoje bitne bodove u borbi za opstanak. Trenutno su 17. na tabeli i nalaze se izvan zone ispadanja samo zbog bolje gol-razlike u odnosu na Notingem forest. Sa druge strane, snovi o Evropi za Fulam su isparili kada je Aleksandar Mitrović dobio suspenziju od osam utakmica što se i vidi po njihovim rezultatima i četa Marka Silve će danas pokušati da prekine veoma negativan niz od četiri vezana ligaška poraza.

Everton je u prošlom kolu imao jako težak zadatak i poražen je na ''Old trafordu'' sa 2:0. To je bilo očekivano za ekipu Šona Dajša koja će bodove za opstanak u završnici sezone tražiti na čuvenom ''Gudisonu''.

Od kada je bivši menadžer Barnlija preuzeo kormilo, ''karamele'' su kod kuće na pet utakmica ostvarile čak tri pobede uz remi, dok im je jedini poraz nanela razigrana Aston vila.

Najveći problem za domaćina je realizacija, Everton je postigao najmanje golova u Premijer ligi (23), ali najbolji napadač ekipe Dominik Kalver-Luin se vratio treninzima i postoji mogućnost da zaigra nakon duge pauze i pokuša da reši taj problem.

Fulam je u velikom padu, ali zaliha bodova iz prvog dela sezone ga drži na sigurnom desetu mestu na tabeli sa 39 osvojenih poena, tako da su brige o opstanku odavno prebrinute. Gost je svoju poslednju ligašku pobedu ostvario pre skoro dva meseca kada je 18. februara savladao Brajton sa 0:1, nakon toga je zapao u kontra-ritam i posle remija sa Vulsima poražen je od strane Brentforda, Arsenala, Bornmuta i Vest hema.

Šon Dajš neće moći da računa na kapitena Kolmana, Dukurea i Taunzenda, a pod upitnikom su pomenuti Kalver-Luin kao i Ruben Vinagre.

U redovima ''kolibara'' pored suspendovanog Mitrovića neće biti ni Kurzave i Kebana.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni viđena je zanimljiva utakmica sa puno gol šansi ali mreže se mirovale, 0:0.

Danas očekujemo da Everton ostane neporažen, a verujemo i da će biti malo golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1X0-3 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade