TADIĆU OSTAO SAMO KUP: Drugi "Der klasiker" u dve nedelje odlučuje o drugom finalisti holandskog KNVB kupa

O. M.

05. 04. 2023. u 12:56 >> 12:56

NAJVEĆI derbi holandskog fudbala "Der klasiker" odigraće se drugi put za 15 dana, a treći put od Nove godine, ovaj put u okviru polufinala KVNB kupa. Fejenord dočekuje Ajaks u sredu od 20 časova na De kujpu.

ТАДИЋУ ОСТАО САМО КУП: Други Дер класикер у две недеље одлучује о другом финалисти холандског КНВБ купа

FOTO> EPA

Pre dve nedelje u prvenstvu, Fejenord je napravio možda i odlučujući korak u trci za titulom. Pobedio je velikog rivala u gostima prvi put posle 18 godina i prednost na čelu tabele povećao tada na šest bodova, da bi već u narednom kolu posle trijumfa nad gradskim rivalom Spartom i novog kiksa Ajaksa koji je osvojio samo bod u duelu sa Go ahed iglsima, ona sada skočila na plus osam, sedam kola do kraja.

Kada je već titula praktično izgubljena, "kopljanici'' će učiniti sve da se domognu trećeg uzastopnog finala kupa i pokušaju da vrate ovaj trofej u vitrine posle jednogodišnje pauze. Prošle godine izgubili su u finalu na ''De kujpu'' od PSV Ajndhovena 2:1, iako su na poluvremenu imali minimalnu prednost.

Fejenord je do polufinala došao preko Cvolea, NEC Nijmegena i Herenvena, dok je Ajaks eliminisao Den Boš, Tvente i De Grafšap.

Izabranici Arnea Slota vezali su neverovatne 22 utakmice bez poraza u svim takmičenjima, poslednji put poraz su doživeli od Šturma u grupi Lige Evrope koju su sve četiri ekipe završile sa osam bodova, a Fejenord je zauzeo prvo mesto zahvaljujući dodatnim parametrima. To mu je donelo direktan prolaz u osminu finala u kojoj je eliminisao Šahtjor i zakazao duel sa Romom, od koje je prošle sezone izgubio finale Lige konferencija.

Fejenord je ove sezone neporažen na ''De kujpu'' gde nije pobedio samo četiri puta, ali jedan od ta četiri remija bio je upravo protiv Ajaksa. S druge strane, "kopljanici" su u gostima pretrpeli četiri poraza, od Napolija i Liverpula u Ligi šampiona, od Union Berlina u Ligi Evrope, a u domaćim takmičenjima samo od AZ u Alkmaru. 

Ali, sa samo jednim bodom iz poslednje dve utakmice, dozvolili su da ih PSV bodovno stigne (56), što znači da im visi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Do kraja prvenstva ih očekuju dva teška gostovanja, pomenutom PSV i Tventeu, a neće im biti lako ni na ''Johan Krojf'' areni protiv Alkmara.

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,95) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a