LAJPCIG TRAŽI IZLAZ IZ KRIZE: Odbranu trofeja u kupu nastavlja protiv ''milionera''

V.M.

05. 04. 2023. u 09:00 >> 09:00

''BIKOVI'' će dočekati Dortmund u četvrtfinalu Kupa Nemačke.

ЛАЈПЦИГ ТРАЖИ ИЗЛАЗ ИЗ КРИЗЕ: Одбрану трофеја у купу наставља против милионера

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je zapao u krizu u poslednje vreme i ne podseća na onu ekipu koja je bila neporažena od prvog oktobra do 11. februara. Sa druge strane, ''milioneri'' su za vikend poraženi od strane Bajerna kojem su prepustili prvo mesto i moraće da se nadaju njegovom kiksu u samoj završnici prvenstva ako žele da osvoje titulu koju čekaju 11 godina.

Lajpcig je u dosta lošem ritmu i na poslednjih deset utakmica u svim takmičnjeima ima samo tri pobede uz dva remija i pet poraza. Za vikend je izgubio na svom terenu od Majnca sa 0:3 i tako upisao treći uzastopni neuspeh. 

Četa Marka Rozea je pala na peto mesto na tabeli Bundeslige i zaostaje dva boda za četvrtoplasiranim Frajburgom sa kojim će se boriti za poslednje mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Što se tiče kupa, ''bikovi'' su tu bili poprilično sigurni u dosadašnjem toku takmičenja. Odiseju su započeli rutinskom pobedom protiv Teutonija od 8:0, nakon toga su savladali HSV sa 4:0, a u prošlom kolu su bili bolji od Hofenhajma rezultatom 3:1.

Lajcpig je prošle sezone prvi put u svojoj istoriji osvojio kup kada je nakon boljeg izvođenja penala u finalu savladao Frajburg.

Što se tiče gosta, on za vikend nije mogao da odoli bavarskoj mašineriji i poražen je rezultatom 4:2, moglo je biti mnogo ubedljivije da Džan i Malen nisu postigli utešne golove pri kraju utakmice. Sada Borusija zaostaje dva boda za Bajernom koji će predvođen novim trenerom Tuhelom pokušati da osvoji svoju 11. vezanu titulu.

Dortmund se takođe prošetao do četvrtfinala kupa. Takmičenje je započeo pobedom protiv Minhena 1860 (3:0), nakon toga je rutinski odradio posao protiv Hanovera (0:2), dok je u prošlom kolu trijumfovao protiv Bohuma sa 1:2.

''Milioneri'' su ovo takmičenje osvajali u pet navrata, poslednji put 2021. kada su u finalu upravo protiv Lajpciga slavili rezultatom 4:1.

Današnjim rivalima će ovo biti treći ovosezonski međusobni duel, na prvom su ''bikovi'' trijumfovali sa 3:0, a onda je Dortmund uzvratio početkom marta rezultatom 2:1.

Goleade su redovna pojava kada ovi timovi igraju (19 pogodaka na poslednjih pet duela) i verujemo da će tako biti i večeras.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)