BIRMINGEMSKI ''LAVOVI'' SU NEUKROTIVI! Lester se uzda u šok-terapiju

V.M.

04. 04. 2023. u 09:55

''LISICE'' dočekuju Aston vilu u zaostaloj utakmici sedmog kola Premijer lige.

БИРМИНГЕМСКИ ЛАВОВИ СУ НЕУКРОТИВИ! Лестер се узда у шок-терапију

FOTO: EPA

Domaćin je u katastrofalnom ritmu, osvojio je samo bod na poslednjih pet utakmica i pao je na pretposlednje mesto na tabeli. Sa druge strane, Vila je u potpuno drugačijoj situaciji. U poslednjih pet kola slavila je četiri puta uz remi sa Vest Hemom i uz Siti i Arsenal nalazi se u najboljoj formi u Premijer ligi.

Poraz za vikend od Palasa (2:1) je bila kap koja je prelila čašu i uprava je sporazumno raskinula ugovor sa Brendanom Rodžersom. Severnoirski stručnjak je proveo četiri godine u klubu, u par navrata je bio blizu da uvede Lester u Ligu šampiona, osvojio je jedan FA kup i sigurno je jedan od najboljih trenera u istoriji kluba, ali vreme za rastanak je došlo.

''Lisice'' su početkom februara savladale današnjeg protivnika i Totenhem, ali od tada ne znaju za pobedu, pale su na 19. mesto i promena je bila neminovna. Ekipu će voditi pomoćnici Adam Sadler i Majk Stouel dok uprava ne nađe dugoročno rešenje. Dobra vest za domaćina je to što će borba za opstanak brojati veliki broj klubova, što govori podatak da bi Lester eventualnom pobedom mogao da se popne čak na 13. poziciju na tabeli.

Aston Vila je trenutno jedan od najnezgodnijih protivnika u Premijer ligi što je i pokazala pre par dana kada je na ''Stamford bridžu'' slavila sa 0:2 i tako ''uručila'' otkaz Grejamu Poteru.

Unaj Emeri je sklopio kockice i njegovi izabranici su veoma blizu plasmana u Evropu. Trenutno su deveti, ali imaju dva boda manje od šestoplasiranog Brajtona, ali i dva odigrana meča više.

''Lavovi'' su imali problema sa realizacijom na početku sezone, ali od kada je kormilo preuzeo Emeri to nije slučaj i na svakoj utakmici njegovog mandata postigli su barem po jedan gol.

Na poslednjih pet međusobnih duela obe ekipe su slavile po dva puta, a viđen je i remi.

Lester će biti bez Džastina, Tilemansa i Vestergarda dok Emeri neće moći da računa na Keša, Kutinja i Stira.

''Lisice'' su jedina ekipa koja nije uspela da sačuva svoju mrežu na nekoj utakmici posle Svetskog prvenstva, ta mizerna serija traje već 13 susreta i ako na to dodamo odličnu golgetersku formu Aston vile, očekujemo da će biti pogodaka.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,91)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024