''TREŠNJICE'' IGRE KOD KUĆE ČUVAJU U ELITI: Brajton bije bitku za plasman u Evropu

V.M.

04. 04. 2023. u 08:12

BORNMUT će dočekati ''galebove'' od 20:45 na ''Vitalitiju''.

ТРЕШЊИЦЕ ИГРЕ КОД КУЋЕ ЧУВАЈУ У ЕЛИТИ: Брајтон бије битку за пласман у Европу

Foto: EPA-EFE/Glyn Kirk/NMC/Pool

Domaćin je za vikend upisao nova tri boda preokretom protiv Fulama, 2:1 i konačno je uspeo da pobegne iz zone ispadanja. Opstanak naravno još nije obezbeđen, ali dva trijuma u prethodna tri kola su korak u dobrom pravcu za četu Garija O Nila. Sa druge strane, Brajton je u trileru podelio bodove sa Brentfordom, 3:3 i tako je produžio svoj niz neporaženih utakmica na četiri (dve pobede i isto toliko podela bodova).

Gotovo svi stručnjaci su pre sezone imali Bornmut kao ekipu koja sigurno ispada iz Premijer lige, ali ekipa koja je prošle godine zauzela drugo mesto u Čempionšipu ima drugačije planove. Borba za opstanak će biti grčvevita za Bornmut koji je u grupi ekipa koje će verovatno strepeti do poslednjeg kola. 

Ono što može sačuvati ''trešnjice'' u Premijer ligi je njihova igra kod kuće. Domaćin je od 27 osvojenih bodova čak 19 osvojio na svom Vitalitiju na kojem je vezao dve pobede (Liverpul i Fulam) i večeras će pokušati da produži taj niz.

Brajton je početkom sezone napustio dugogodišnji menadžer Grejam Poter ,čija se odiseja u Čelsiju završila neslavno, i zamenio ga je harizmatični Roberto De Zerbi koji beleži fantastične rezulatate. Njegovi izabranici su trenutno na šestom mestu koja garantuje Ligu konferencija i kapiten ekipe Luis Dank je nakon remija sa Brentfordom izjavio da je plasman u Evropu nešto što ''galebovi'' moraju da ostvare. 

Gost je u dosadašnjem toku takmičenja prikupio 43 boda a velike zasluga za to idu njegovoj igri van svog terena, Brajton je ove sezone osvojio čak 19 poena na gostovanjima i neporažen je na poslednjih šest utakmica van ''Ameksa''. 

Ovi timovi su se susreli pre nešto više od mesec dana kada je četa Roberta De Zerbija slavila pogotkom Mitome.

Kod domaćina će odustni biti Frederiks i Stanislas, dok u redovima Brajtona neće nastupiti Lalana. Moder i Sarmiento.

Ovo je obračun ekipa koja igraju dosta otvoreno ove sezone što i govori njigova gol razlika (Bornmut 27:55, Brajton 49:34) i verujemo da će večeras biti pogodaka.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,98)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)