AJNTRAHT KONSTANTNO U POTERI ZA LIGOM ŠAMPIONA: Verder bi da obezbedi opstanak

M.T.

18. 02. 2023. u 11:00

OBA tima poražena u prethodnom kolu.

АЈНТРАХТ КОНСТАНТНО У ПОТЕРИ ЗА ЛИГОМ ШАМПИОНА: Вердер би да обезбеди опстанак

Foto: Profimedia

Prethodno kolo Bundeslige nije prošlo dobro za Ajntraht iz Frankfurta i Verder iz Bremena pošto su oba tima poražena i u međusobnom duelu u okviru 21. kola danas od 18:30 na ''Dojče bank parku'' pokušaće da poprave utisak i dođu do tri boda.

Još od kada je izgubio od Borusije iz Dortmunda krajem oktobra, Ajntraht nije znao za neuspeh i vezao je devet mečeva bez poraza u svim takmičenjima. Zbog tako dobre forme, utoliko više je navijače iznenadio poraz u prethodnom kolu od Kelna i to sa ubedljivih 3:0.

Kiks protiv Kelna bio je i udarac na ambicije ''orlova'' da ponovo igraju u Ligi šampiona naredne sezone pošto su šesti na tabeli sa 35 bodova, dva manje od Frajburga koji drži četvrto mesto, poslednje koje donosi plasman u elitno društvo i novi neuspeh bi dodatno zakomplikovao situaciju timu Olivera Glasnera.

Pošto su uspeli da se vrate u Bundesligu ove sezone, Verder za početak ima skroman cilj da obezbedi opstanak i na dobrom je putu da to uradi pošto se nalazi na devetom mestu sa 27 bodova, deset više od Herte koja je poslednji tim ispod crte i zaista bi ekipa Olea Vernera morala da žestoko padne u formi kako bi ugrozila igranje u eliti i iduće sezone.

Poput Ajntrahta, Verder je takođe poražen u prošlom kolu od Borusije Dortmund, pošto je prethodno imao dve pobede protiv Volfsburga i Štutgarta. Veliki problem Verdera je odbrana koja je među najlošijima u ligi sa 39 primljenih golova i moraće da pronađe način da zaustavi Ajntrahtov napad koji je među efkasinijim u Bundesligi sa 40 postignutih pogodaka.

Domaćin gotovo i da nema problema sa povređenim igračim pošto će današnji meč propustiti samo Erik Dina Ebimbe čiji se povratak na teren očekuje tek početkom aprila. Oliver Glasner će možda imati na umu i predstojeći susret osmine finala Lige šampiona protiv Napolija, ali je malo verovatno da će zbog toga praviti neke veće promene u startnoj postavi za utakmicu protiv Verdera.

Kadrovski problemi su veći u redovima gosta pošto Ole Verner ne može da računa na Feliksa Agua, Mišela Vajsera i Žana Manuela Mboma zbog povreda, dok će Leonardo Bitenkur ovu utakmicu propustiti zbog kartona. U tim se vraća kapiten Marko Firtl koji je na prethodnom meču odradio suspenziju. U odsustvu Vajsera, Jens Stage bi mogao da se prebaci na poziciju desnog ving beka.

U pravoj goleadi u prvom delu sezone Ajntraht je uspeo u gostima da savlada Verder sa 4:3 i to je bila četvrta pobeda ''orlova'' na poslednjih deset utakmica protiv ''zelenih'' koji ima jedan trijumf manje, a tri meča su završena nerešenim rezutlatom. Samo dva od poslednjih deset mečeva ovih timova završeni su sa manje od tri postignuta gola.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković