MITROGOL NIKAKO DA PREKINE POST! Fulam se vratio na pobedničke staze

V.M.

18. 02. 2023. u 09:39 >> 09:40

''KOLIBARI'' gostuju Brajtonu u utakmici 24. kola Premijer lige.

МИТРОГОЛ НИКАКО ДА ПРЕКИНЕ ПОСТ! Фулам се вратио на победничке стазе

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin igra fenomenalno ove sezone, trenutno je šesti na tabeli i neporažen je na prethodnih pet prvenstvenih susreta. Što se tiče gosta, Fulam je u prošlom kolu konačno trijumfovao, golovima Vilijana i Solomona je savladao Notingem Forest. Na taj način je prekinuo niz od tri ligaške utakmice bez pobede i sada zauzima sedmu poziciju.

Brajton je i dalje neporažen u 2023. godini, poslednji neuspeh doživeo je krajem decembra kada je bolji od njega bio Arsenal, a nakon toga je usledio niz od sedam utakmica bez poraza, pet u prvenstvu i dve u kupu. Prošlog vikenda ''galebovi'' su remizirali sa Palasom 1:1. Poveli su golom Marča, ali Tomkins je poravnao rezultat. Ekipa Frančeska de Zerbija je osvojila 35 bodova do sada, što je četiri manje od petoplasiranog Totenhema ali je odigrala dva meča manje od njega tako da bi pobedama na tim utakmicama zauzela mesto koje garantuje Ligu Evrope.

Fulam igra veoma dobro u svojoj povratničkoj sezoni u Premijer ligi. Ima isto poena kao današnji protivnik ali je sedmi zbog lošije gol-razlike, 34:30. U poslednjih pet kola gost ima dve pobede, isto toliko poraza i remi. Ono što brine navijče je forma srpskog reprezentativca Aleksandra Mitrovića. Popularni Mitrogol je poslednji put zatresao mrežu protiv Lestera, što znači da nije postigao gol na poslednjih šest susreta u svim takmičenjima i nada se da danas može da prekine post. Na duelu protiv Foresta svoj debi u dresu ''kolibara'' imao je drugi srpski reprezentativac, Saša Lukić. Sjajni vezista je došao iz Torina krajem prelaznog roka u transferu vrednom deset miliona evra.

Na susretu ovih timova u prvoj polusezoni viđena je zanimljiva utakmica u kojoj je Fulam slavio sa 2:1.

Domaćin će biti bez Modera, Kolvila i Velbeka, dok je pod upitnikom bivši reprentativac Engleske, Adam Lalana. Marko Silva, trener gosta, neće moći da računa na Kebana i Kernija.

Očekujemo da vidimo novu zanimljivu utakmicu u kojoj verujemo da će biti dosta prilika i golova na obe strane.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri