DEKIJEVA SAMPA JE POČELA DA OSVAJA BODOVA: Da li je vreme za preko potrebnu pobedu?

V.M.

18. 02. 2023. u 08:45

SAMPDORIJA dočekuje Bolonju od 15 časova na ''Stadionu Luiđi Feraris''.

ДЕКИЈЕВА САМПА ЈЕ ПОЧЕЛА ДА ОСВАЈА БОДОВА: Да ли је време за преко потребну победу?

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Nakon veoma loše serije rezultata domaćin je odigrao dva remija i polako počeo da osvaja bodove, ali za opstanak u ligi su potrebne pobede i današnji meč je odlična prilika za to. Bolonja sa druge strane igra dosta dobro u poslednje vreme, ali niz odličnih rezultata je prekinut u prošlom kolu kada ju je savladala Monca rezultatom 0:1.

Sampdorija je trenutno pretposlednja na tabeli sa 11 osvojenih bodova, što je čak osam manje od Specije koja je prvi tim iznad crte. Nakon što je propustila šansu za pobedu protiv Monce, Stankovićeva četa je hrabrom igrom osvojila bod protiv Intera, bilo je 0:0. Domaćina i dalje muče isti problemi iz prvog dela sezone, bivši prvak Italije postigao samo deset golova u dosadašnjem toku Serije A i ubedljivo je najgori napad u čitavoj ligi. Ako želi da se ozbiljno bori za opstanak, Sampa mora da napada protivnike kod kuće i osvaja bodove na ''Stadionu Luiđi Feraris''.

Bolonja igra jako dobro u drugom delu sezone. Na poslednjih pet utakmica pored pomenutog poraza ima tri pobede i remi. Zauzima 11. mesto na tabeli sa 29 poena  i ima samo bod manje od sedmoplasiranog Torina koji se nalazi na mestu koje može da garantuje Evropu iduće sezone u zavisnosti od rezultata u Kupu Italije. Gosta sa klupe predvodi Stankovićev bivši saigrač iz zlatne generacije Intera, Tijago Mota. Brazilac sa italijanskim pasošem je igrao za ''neroazure'' u periodu od 2010. do 2013. i bio je bitan šraf u ekipi koja je osvojila čuvenu tripletu, jedinu u istoriji italijanskog fudbala.

U skorijoj istoriji međusobnih duela dominira Bolonja. Na poslednjih pet utakmica, ''crveno-plavi'' su slavili četiri puta, a viđen je i remi.

Stanković ne može da računa na Puseta i Kontija, dok je pod upitnikom nastup Guntera.

Bolonja u Đenovu dolazi bez Arnautovića, Banjolinija, Bonifacija, Sansonea, Sumarua i Zirkzea.

Očekujemo jednu zanimljivu, ujednačenu utakmicu. Verujemo da će Sampdorija biti motivisana da nastavi seriju pozitivnih rezultata i mislimo da neće biti poražena na svom terenu.

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VLAHOVIĆ NA KRITIKE ODGOVARA GOLOVIMA: Kaljari je u fenomenalnoj formi