KO ĆE ISPLIVATI SA DNA? U sudaru davljenika Štutgart dočekuje Hertu

M.T.

08. 11. 2022. u 11:15

GOSTI su ispred ''švaba'' samo zbog bolje gol-razlike.

КО ЋЕ ИСПЛИВАТИ СА ДНА? У судару дављеника Штутгарт дочекује Херту

FOTO: Tanjug/AP

Prošle sezone su Štutgart i Herta na tabeli bili jedno uz drugo i uz mnogo muka obezbedili opstanak u Bundesligi, a ove sezone se nalaze u sličnoj situaciji i večeras će od 20.30 na ''Mercedes Benc areni'' u direktnom duelu pokušati da se udalje od opasne zone.

Štutgart je u poslednjih pet kola igrao u promenljivoj formi pošto je uspeo da ostvari dve pobede, ali i doživi tri poraza. ''Švabe'' loše igraju u gostima, a u prethodnom kolu su poraženi od Borusije Menhengladbah, što im je bio treći uzastopni poraz na gostovanjima i sada se nalaze na 16. mestu Bundeslige, prvom ispod crte, sa 11 osvojenih bodova.

Mihael Vimer koji je privremeno rešenje posle smene Pelegrina Mataraca, ovakvim rezultatima teško će zaslužiti poziv da ostane definitivno rešenje za klupu Štutgarta, naročito ako protiv Herte koja je direktni konkurent za opstanak ne bude dobrog rezultata.

Herta ima identičan učinak u prethodnih 13 kola kao i Štutgart. ''Stara dama'' ostvarila je dve pobede, pet remija i šest poraza, a u prethodnih pet kola je samo jednom pobedila i remizirala i tri puta poražena. Herta se nalazi na poziciji ispred Štutgarta, iznad zone ispadanja samo zahvaljujući boljoj gol-razlici u odnosu na ''švabe''. U prethodnom kolu Herta je poražena od Bajerna iz Minhena sa 3:2, ali je ekipa Sandra Švarca odigrala dosta dobar meč i skoro uspela da se vrati posle zaostatka od tri gola, ali su Bavarci ipak uspeli mirno da privedu meč kraju. Ipak, za Švarca je taj meč ohrabrenje u pokušaju da Herta do pauze zbog Svetskog prvenstva pokuša da uplovi u nešto mirnije vode na tabeli.

Trener Štutgarta Mihale Vimer nema mnogo problema oko sastava tima jer u timu neće biti duže odsutnih Tandžija Kulibalija i Enca Miloa, dok bi meč protiv Herte mogli da propuste Hiroki Ito i Dan-Aksel Zagadu zbog bolesti. Znatno je ozbiljnija situacija u Herti jer Sandro Švarc i dalje neće imati na raspolaganju Rune Jarstejna, Stevana Jovetića, Martona Dardaia, Linusa Gehtera, Džesika Ngankama i Kelijana Nsona.

Štutgart i Herta stoje rame uz rame što se tiče međusobnih susreta pošto su u poslednjih deset mečeva oba tima ostvarila po četiri pobede, dok su dva meča završena nerešenim rezultatom. Štutgart nije pobedio Hertu od oktobra 2020, dok je prethodne sezone Herta osvojila četiri boda u duelima protiv ''švaba''.

NAŠ TIP: I0-1&II0-3 (kvota 1,60)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)