ČIJEM ĆE CRNOM NIZU DOĆI KRAJ? Potencijalni reprezentativac Srbije i njegovi saigrači mesec dana bez pobede

TIP redakcija

08. 11. 2022. u 07:50 >> 08:32

KRIZA drma oba kluba.

ЧИЈЕМ ЋЕ ЦРНОМ НИЗУ ДОЋИ КРАЈ? Потенцијални репрезентативац Србије и његови саиграчи месец дана без победе

Foto: Profimedia

Pred početak sezone Speciji se prognozirala borba za opstanak u Seriji A i za sada se takva predviđanja obistinjuju. "Mali orlovi" imaju samo tri boda više od Kremonezea koji se nalazi u opasnoj zoni, a da stvar bude gora, ekipa Luke Gotija osvojila je samo jedan poen u proteklih šest mečeva.

Speciji večeras u okviru 14. kola prvenstva stiže Udineze. Biće ovo lepa prilika za tim sa "Alberta Pika" da ostvari pozitivan rezultat nakon dramatičnog poraza od Milana u prethodnoj rundi (1:2).

Olivije Žiru je na spektakularan način, volejem u letu u 89. minutu postigao odlučujući gol protiv Specije na "San Siru", a u kolikoj se ekstazi našao nakon tog trenutka pokazuje i činjenica da je potpuno zaboravio da ima žuti karton, pa je zaradio drugi zbog skidanja dresa. Ipak, gol je bio vredan svega toga, s obzirom na to da se Milan približio na dostižnih šest bodova udaljenosti od vodećeg Napolija.

Da nije bilo tog spektakularnog trenutka, ispostavilo se da bi dželat Rosonera bio izdanak njihove škole i sin tehničkog direktora Paola. Pozajmljeni napadač, od strane upravo Milana, pokazao je svu raskoš svog talenta kada je u 59. minutu, iskosa sa leve strane, pogodio sam suprotni ćošak gola na kom je stajao nemoćni Ćiprijan Tatarušanu. Međutim, Milanu se kasnije sve vratilo za veliku upornost...

Važio je Udineze za najprijatnije iznenađenje na startu sezone u Seriji A, do devetog kola bila je na bod od vrha tabele, ali je početkom oktobra usledio nagli pad u formi ekipe Andree Sotila. Pad koji "zebre" nikako da zaustave. Od pobede nad Veronom početkom prethodnog meseca, tim iz Udina nema trijumf na pet mečeva. Ni minulog petka ga nije pronašao pošto je na "Friuliju" remizirao sa Lečeom - 1:1.

Goste iz Apulije je u vođstvo doveo napadač Lorenco Kolombo u 33. minutu, nakon što se odlično snašao u protivničkom šesnaestercu i zakucao loptu pod prečku Marka Silvestrija. Leče je generalno bio znatno opasniji u prvom poluvremenu, ali mu je nedostajalo i malo sreće da sa većom razlikom ode na pauzu. 

U nastavku je pak Udineze preuzeo inicijativu koja je sredinom drugog dela urodila plodom. Pogodio je tada Beto na asistenciju Ajzaka Suksesa koji je samo tri minuta ranije ušao u igru. Krenuo je domaćin posle izjednačenja po preokret i čitav plen, ali sve do finiša nije ozbiljnije pripretio. U nadoknadi meča se Robertu Pereiri ukazala prilika, ali mu je Vladimiro Falkone odbranio udarac i sačuvao bod svom timu.

Potencijalni reprezentativac Srbije Lazar Samardžić na terenu je proveo 79. minuta, a njega je u ekipi Udinezea zamenio Mate Jajalo.

Prethodne sezone u međusobnim duelima večerašnjih rivala videli smo trijumfe gostiju. Specija je na "Friuliju" slavila sa 3:2, dok je Udineze na "Alberto Piku" bio bolji rezultatom 1:0.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!