TEK ŠTO SU SE SRELI U BUNDESLIGI: Ima li Šalke snage za revanš?

M.T.

18. 10. 2022. u 09:42

PRE četiri dana Hofenhajm je ostvario ubedljivu pobedu.

ТЕК ШТО СУ СЕ СРЕЛИ У БУНДЕСЛИГИ: Има ли Шалке снаге за реванш?

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Samo četiri dana pošto su odigrali meč u okviru Bundeslige kada je Šalke bio domaćin Hofenhajmu, ova dva tima igraće u šesnaestini finala Kupa Nemačke večeras od 20.45, a ovog puta domaćim susreta biće Hofenhajm.

Hofenhajm već ima recept kako da savlada Šalke pošto je to ekipi Andrea Brajtenrajtera pošlo za rukom prošlog petka kada su na gostovanju na ''Veltins'' areni u Gelzenkirhenu savladali ''rudare'' sa ubedljivih 3:0. Iako domaćin nije tada bio bez šansi, Hofenhajm je kontrolisao utakmicu koju je u najvećoj meri rešio već u prvom poluvremenu golovima Skova u 11. minutu iz jedanaesterca i Dabura u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, da bi Skov svojim drugim pogotkom u 59. minutu ponovo iz penala i definitivno rešio pitanje pobednika.

Bio je to prvi trijumf Hofenhajma posle tri meča bez pobede, a Brajtenrajter se nada da će u kupu protiv Šalkea sve proći znatno lakše nego u prvoj rundi kada je Hofenhajm tek u produžetku sa dva gola slomio otpor Rodinghausena, na prvoj utakmici Brajtenrajtera kao glavnog trenera Hofa po preuzimanju kluba tokom leta.

Za Šalke je poraz u petak pred svojim navijačima od Hofenhajma bio je četvrti uzastopni za tim iz Gelzenkirhena u Bundesligi koji se sada nalazi na pretposlednjem, 17. mestu na tabeli sa svega šest bodova, dva više od Bohuma. Meč u Kupu Nemačke protiv Hofenhajma mogao bi da odredi i sudbinu trenera Šalkea Franka Kramera koji će verovatno dobiti otkaz ukoliko ''rudari'' budu poraženi. Tim iz Gelzenkirhena je u prvoj rundi imao lak posao protiv Bremera koji je savladan sa 5:0.

Za meč u Kupu Nemačke Hofenahajm će kao i pre četiri dana biti bez pomoći Andreja Kramarića zbog povrede članka. Osim njega, u timu neće biti i duže vreme povređenih Ermina Bičakčića, Benjamina Hubnera i Ilasa Beboa. Što se tiče Šalkea, Frank Kramer neće moći da računa na Sedrika Brunera, Rodriga Salazara, Sepa van den Berga, Ibrahima Sisea i Marćin Kaminskog.

Hofenhajm je u prednosti u međusobnim mečevima pošto je slavio pet puta na poslednjih 10, dok je Šalke ostvario dve pobede, a dve utakmice su okončane nerešenim rezultatom. Ipak, kada je reč o Kupu Nemačke, ova dva tima su odigrala jedan meč u osmini finala u decembru 2013, a Hofenhajm je tada slavio rezultatom 3:1.

NAŠ TIP: UG 0-3 (kvota 1,65)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-3 (kvota 2,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024