ŠANSA ZA TREĆI TRIJUMF: Frajburg dočekuje fenjeraša

M.T.

26. 08. 2022. u 08:02 >> 17:22

BOHUM je i dalje bez bodova posle tri odigrana kola.

ШАНСА ЗА ТРЕЋИ ТРИЈУМФ: Фрајбург дочекује фењераша

Foto: Profimedia

Fudbaleri Frajburga dobro su započeli sezonu i za sada deluje da bi mogla da se ponovi prošla kada su uspeli da zauzmu šesto mesto i obezbede izlazak u Evropu. Da dodatno utabaju taj put imaju priliku danas od 20.30 sati kada im u goste stiže fenjeraš Bohum u prvoj utakmice četvrtog kola Bundeslige.

Frajburg je u šampionatu do sada ostvario dve pobede, između kojih se udenuo poraz od Borusije u Dortmundu doživljen u poslednjih 15 minuta meča, uprkos vođstvu. Ipak, to nije poremetilo ekipu trenera Kristijana Štrejha koja je prošlog vikenda uspela da odnese ceo plen sa gostovanja u Štutgartu, iako su "švabe", slobodno se može reći, bile i bolji rival na momente.

Šta reći za Bohum? Za ekipu iz pokrajine Severna Rajna-Vestfalija sezona ide od lošeg ka gorem. Doživela je ekipa trenera Tomasa Reisa sva tri poraza na startu sezone, a naročito bolan, ali i očekivano ubedljiv, bio je onaj iz proteklog vikenda kada je na "Rurstadion" stigao branilac titule Bajern iz Minhena i spakovao domaćinu sedam komada kao da je želeo da se osveti za prošlosezonski poraz od 4:2 na istom mestu.

Frajburg je apsolutni favorit protiv Bohuma, naročito zbog toga što igra pred svojim navijačima na ''Evropa-Park stadionu''. Štrejhova ekipa se sigurno neće opustiti uprkos činjenici da stiže fenjeraš, ali Bohum gotovo i da nema mogućnost da zapreti.

Ipak, zanimljiva je statistika ova dva tima u međusobnim okršajima koji su se odigravali kako u Bundesligi, tako i u rangu niže. Na poslednjih 10 susreta Bohum je uspeo da slavi pet puta, dok Frajburg ima tek dve pobede uz tri nerešene utakmice. Prošle sezone, po jednom su pobedu ostvarila oba tima kao domaćini. Međutim, čak ni statistika ne može značajno da poveća šanse Bohuma da večeras izbegne i četvrti poraz.

Napadač Mihale Gregorič i veznjak Vinćenco Grifo su sa po dva gola najbolji strelci Frajburga trenutno i vrlo lako bi i sutra mogli da poprave svoj saldo. Na drugoj strani Bohum je postigao samo tri gola u prva tri kola, od kojih su dva delo napadača Simona Colera, koji se čini i jedini raspoložen u timu.

Sve u svemu, Frajbur je apsolutni favorit protiv Bohuma i čini se kao siguran fiks, pošto bi svaki drugi rezultat osim pobede bio veliko iznenađenje.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,5)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!