NIŠLIJE ŽELE REPRIZU: Mrkić novom formacijom napada "čarapane"

N.P.

26. 08. 2022. u 09:26

VEČERAS u 20.00 na "Čairu" u okviru 8. kola Super lige Srbije sastaju se Radnički i Napredak iz Kruševca.

НИШЛИЈЕ ЖЕЛЕ РЕПРИЗУ: Мркић новом формацијом напада чарапане

FOTO: FK Crvena zvezda

"Meraklije" su konačno uspele da osvoje sva tri boda u novoj sezoni. Domaćin je uspeo da savlada u gostima ne teškom terenu Radnik u Surdulici rezultatom 3:1.

Okruglo 100 dana prošlo je od poslednjeg trijumfa Radničkog u takmičarskim utakmicama, ostvarenog 13. maja, u pretposlednjem kolu plej-ofa prethodnog šampionata nad TSC-om. Štulić je postigao dva gola, uz to iznudio penal i crveni karton protivničkog igrača već u uvodnoj fazi drugog poluvremena i uz kapitena Aleksandra Pejovića najzaslužniji je za pobedu Nišlija 3:1 (1:0) i beg sa samog dna tabele.

To što su Surduličani imali potpunu dominaciju u izvedenim kornerima (7:1), veći posed lopte (54% naspram 46%), na kraju dali i taj počasni gol, nije im nikakva uteha. Trener Mrkić je  drastično promenio formaciju, odbranu ojačao tako što je zaigrao sa trojicom u poslednoj liniji – Savićem, Jamkamom i Gakuom. Jovanović i Stojanović su dejstvovali po bokovima, Pejović i Marjanović bili u veznom redu, a navalni trio su, uz najisturenijeg Štulića, činili Petrov i Tomić. 


Fudbaleri Napretka ulaze u susret nakon poraza u Novom Pazaru 2:1. Izabranici Vladimira Gaćinovića poveli su u 40. minutu golom Mitra Ergelaša, a izjednačenje gostima doneo je Nemanja Krstić u 55. minutu.

Tim Dušana Đorđevića je od 77. minuta imao igrača manje pošto je Dejan Kerkez dobio drugi žuti, odnosno crveni karton zbog igranja rukom u šesnaestercu. Trijumf Novom Pazaru doneo je Andrija Majdevac koji je realizovao penal u 78. minutu. Ekipa iz Kruševca nema trijumf od početka sezone.

Popularni "čarapani" nakon šest odigranih kola su ostvarili dva remija i četiri puta napuštali teren pognute glave. Gosti su trenutno najlošiji tim u Super ligi Srbije, nalaze se na poslednjem 16. mestu na tabeli sa svega dva boda uz gol-razliku 3:8.


Radnički je savladao Napredak u minulom međusobnom duelu koji je odigran 20. aprila 2022. godine u Kruševcu rezultatom 4:0. "Meraklije" su konačno sa trenerom Mrkićem našle dobitnu kombinaciju. Domaći fudbaleri su favoriti pred svojim navijačima na "Čairu" i očekujemo da osvoje sva tri boda.


NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna