DERBI NA SEVERU SRBIJE: "Golubovi" dva meča bez pobede

N. P.

26. 08. 2022. u 10:57

FUDBALERI TSC-a gostuju Spartaku iz Subotice u utakmici 8. kola Super lige.

ДЕРБИ НА СЕВЕРУ СРБИЈЕ: Голубови два меча без победе

FOTO: M. Vukadinović

Popularni "golubovi" su u poslednjem prvenstvenom duelu odigrali nerešeno pred svojim navijačima sa Javorom iz Ivanjice 2:2.

Spartak je blažu inicijativu posle nekoliko prilika krunisao vođstvom. Noboru Šimura je prihvatio loptu u srcu šesnaesterca, malo se zbunio, ali je uspeo iz okreta da loptu prosledi do Nikole Srećkovića na ivicu peterca, a kapiten je prosledi u mrežu Javora za radost prisutne publike na "Gradskom stadionu".

Nisu se štedeli ni jedni ni drugi. Igralo se otvoreno, nizale su se prilike na obe strane, a u 23. minutu posle nekoliko pokušaja odbijena lopta je stigla do Petra Gigića, a on je smestio u gol Subotičana za 1:1. Na isteku pola sata igre posle sjajne akcije Spartak je ponovo stekao prednost. Luka Bijelović je posle duplog pasa sa Šimurom uputio centaršut sa desne strane, na jedanaest metara glavom je prihvatio Marko Obradović i lagano spustio pred noge Andreju Todoroskom koji pogađa za 2:1.

U drugom poluvremenu gosti su pokušali da dođu do novog izjednačenja. Uspeli su u  67. minutu. Luka Gojković je u skoku nadmudrio Tanasina, povukao kontru uz levu autliniju, uputio centaršut na drugu stranu, gde je odbrani Spartaka umakao Eliomar i pogodio za konačnih 2:2. Izabranici Slavka Petrovića nakon šest odigranih utakmica imaju dve pobede, tri remija i jedan poraz. Domaćin zauzima 8. mesto na tabeli sa devet osvojenih bodova.


TSC je takođe upisao vrlo ubedljivu pobedu na svom domaćem terenu protiv novajlije u ligi, ekipe Mladost GAT. Ekipa Nikole Lazetića nije imala problema da upiše tri boda pošto je svoj ritam nametnula od prvog minuta 3:0. Sjajni Ifet Đakovac je sa svoja dva gola u 13. i 39. minutu rešio pitanje pobednika, da bi Ratkov u 75. minutu postavio konačan rezultat koji stavlja TSC na vrlo visoko 4. mesto na tabeli sa 12 osvojenih bodova iz sedam kola. Sa druge strane, Mladost GAT je sada na 14. mestu u Super ligi sa samo četiri poena.


U prethodnom međusobnom duelu između dva kluba TSC je slavio u Bačkoj Topoli rezultatom 2:1. Ovo je definitivno vojvođanski derbi, gde favorita nema. "Golubovi" pred svojim navijačima u Subotici igraju napadački i otvoren fudbal, tako da očekujemo da fudbaleri oba tima postignu po gol u večerašnjem okršaju.


NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)