PESMA SA "MARAKANE" KAO VETAR U LEĐA: Fluminense posle Botafoga želi da savlada još jednog velikana

Novosti online

02. 07. 2022. u 08:58

NA kultni stadion u okviru 15. kola Serije A stiže jedan od pretendenata za titulu - Korintijans.

ПЕСМА СА МАРАКАНЕ КАО ВЕТАР У ЛЕЂА: Флуминенсе после Ботафога жели да савлада још једног великана

Foto: Profimedia

Fudbaleri Fluminensea se nakon trijumfa nad najvećim rivalom Botafogom sastaju sa još jednim gigantom brazilskog fudbala. Na kultnu "Marakanu" u okviru 15. kola Serije A stiže jedan od pretendenata za titulu - Korintijans. 

"Narodni tim" se trenutno nalazi na drugoj poziciji sa samo tri boda manje od lidera Palmeirasa, dok su večerašnji domaćini na šestom mestu.

Ali, podsetimo se trijumfa koji je obradovao navijače popularnih "trikolora".

Derbi između Botafoga i Fluminensea je najstariji u zemlji, a treći u Južnoj Americi po dugovečnosti. Popularni "Deda derbi" - Klasiko vovo, rešio je u svoju korist Fluzao koji je pobedio gradskog rivala iz Rija u gostima sa 1:0.

Gosti su bili mnogo bolji rival većim delom meča, stvarali su šanse, imao terensku inicijtaivu, a gol za tri boda čete Fernanda Diniza doneo Manoel, osam minuta pre kre kraja. Kajo Paulista je prošoa po levoj strani, lopta je stigla do Manoela, koji se najbolje snašao, prevario nekoliko domaćih fudbalera, golman Roberto Fernandez je istrčao u prazno, pa mu nije bilo teško da zatrese mrežu povratnika u Seriju A.

Gradski rivali prvi put su se sastali 22. oktobra 1905. kada je u prijateljskom susretu Fluminense slavio sa 6:0, a takođe su i prvi klubovi iz Rio de Žaneira koji su osvojili titule šampiona Brazila: Botafogo 1968, a "trikolori" dve godine kasnije.

Što se Korintijansa tiče, crno-beli u Rio stižu posle remija bez golova u prvom susretu osmine finala Kopa Libertadores. Boka juniors je odolela na "Neo Kimika areni" najviše zahvaljujući golmanu Agustinu Rosiju. Čuvar mreže velikana iz Buneos Ajresa bio je prava noćna mora za pulene Vitora Pereira. Pored nekoliko bravuroznih intervencija uspeo je da obrani i penal.

U prethodnih pet međusobnih duela večerašnjih rivala, Fluminense i Korintijans su slavili u po dva navrata, dok je remi (1:1) odigran u junu 2021. godine.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐURICA PREDLAŽE: Tiket za petak našeg poznatog tipstera