"EL KLASIKO" I JOŠ DVA SPEKTAKLA: Fudbalski blokbasteri u Americi

Novosti online

23. 07. 2022. u 22:27

U NOĆI IZMEĐU SUBOTE I NEDELjE NA PROGRAMU TRI SPEKTAKULARNA PRIJATELjSKA MEČA

ЕЛ КЛАСИКО И ЈОШ ДВА СПЕКТАКЛА: Фудбалски блокбастери у Америци

Karim Benzema foto AP

Fudbalski Holivud svoju predsezonsku turneju obavlja na američkom tlu, tako da će tamošnja publika biti u prilici da vidi pravi spektakl. U noći između subote i nedelje igraju se tri velika evropska derbija,  a prvi će na travnati teren stadiona u Viskonsinu izaći ekipe minhenskog Bajerna i Mančester sitija (01.00). Samo sat kasnije u Orlandu će koplja ukrstiti londonski rivali Arsenal i Čelsi dok će od 05.00 stanovnici Las Vegasa imati priliku da uživo isprate “El Klasiko” u kojem se sastaju Barselona i Real iz Madrida.

Kada se ovakve sile nađu na travnatom pravougaoniku, ni činjenica što su u pitanju tek prijateljski obračun,i koji ni na koji način ne prikazuju pravu formu i snagu ekipa, uvek izazivaju pažnju navijača.

Duel između Bavaraca i “građana” biće prilika da novi napadač engleskog prvaka, Erling Haland poveća golgeterski saldo u mečevima protiv minhenskog giganta. U sedam odigranih “Der Klasikera” u dresu Borusije, mladi Norvežanin je pet puta pogađao metu, a sada će i na novom radnom mestu pokušati da nastavi sa tom tradicijom. Sa druge strane, Bajern se posle odlaska Roberta Levandovskog u Barselonu, uzda u fudbalsko umeće Sadio Manea, dok novi dodatak defanzivne linije Matijas De Liht neće biti u prilici da na ovom meču debituje u novom dresu, jer nije otputovao.

Jednako vatreno biće i u okršaju dva premijerligaša, koji u novu sezonu ulaze sa velikim ambicijama. Pogotovo se na letnjoj pijaci ponovio Arsenal dovođenjem egzotike u vidu Gabrijela Žesusa, Fabija Vijere i Markinjosa. Takođe, ni “plavci” nisu mirovali, a novi gazda Tod Boli odlučio je da zadrži šampionske ambicije kluba. Angažovanjem Rahima Sterlinga i Kalida Kulibalija najbolja su potvrda  da će ekipa Tomasa Tuhela opet biti konkurentna na svim frontovima.

Za kraj slatke večeri, najveći derbi na svetu u kojem će pre svega pogledi biti upereni ka rekonstruisanoj Barseloni, koju uz Levandovskog još čine Rafinja, Kesi, Kristensen i Lengle.

Aktivnost katalonskog kluba na tržištu nagoveštavaju da će Madriđani naredne sezone imati dosta teži posao u odbrani krune, kao i one u Ligi šampiona. Koliko težak, možda pokaže već ovaj prvi predsezonski duel.

NEDELjA, 01.00

Bajern – Mančester. S.           2.71     3.73     2.23,    NAŠ PREDLOG:  4+

NEDELjA, 02.00

Arsenal – Čelsi            2.85     3.62     2.23, NAŠ PREDLOG:   2

NEDELjA, 05.00

Real M. - Barselona    2.38     3.75     2.57, NAŠ PREDLOG:   2

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!