DEJAN LEKIĆ: Goleada u Đironi

Ž. Urošević

11. 06. 2022. u 07:18

Bivši fudbaler Đirone o mečevima baraža za popunu Primere.

ДЕЈАН ЛЕКИЋ:  Голеада у Ђирони

Foto:EPA

Finalisti ne znaju da se brane , obe ekipe forsiraju napadački fudbal

MOJ TIP:

Španija još nije fudbalski stala. Kada je najlepša sporedna stvar u pitanju, ostao je još jedan veliki dvoboj plej-ofa između Đirone i Tenerifa. Igraju se dva meča, posle toga pobednik ide u Primeru, a poraženi ostaje u Segundi. Prvi meč na programu je u subotu (21.00), domaćin je Đirona, dok se revanš na Tenerifama igra 19. juna.

Ovi timovi su nas tokom prvenstva Segunde navikli na iznenađenja. Bili su autsajderi u prethodnim duelima baraža sa Las Palmasom, odnosno Eibarom, ali su izašli kao pobednici.

Finalni mečevi će proći bez naših fudbalera, pa smo savet potražili i dobili od Dejana Lekića, bivšeg igrača Đirone, koji ih je u svojoj karijeri imao tri.

- Finalni mečevi su priča za sebe – tvrdi Lekić. - Detalji će odlučivati o pobedniku, kako na meču u Đironi, tako i u onom narednom, zakazanom na Kanarskim ostrvima. Ja sam ih u karijeri izgubio sva tri. Jednom u dresu Osasune, i dva sa Sportingom iz Hihona.

Praktično, uspešnost sezone rivala će se meriti posle 180. minuta borbe?

- Po kvalitetu su slični, pa bi ove mečeve mogao da prelomi trenutak inspiracije ili neka greška . Đirona je iz nokaut faze izašla bolja iz dvomeča sa Eibarom, koji je u većem delu sezone bio prvi. Tenerife je imao tu sreću da zadrži minimalnu prednost iz prvog meča zahvaljujući kiksu golmana Las Palmasa.

Da li su Đirona i Tenerife po svemu prikazanom zaslužili finale?

- Spektakularnim golovima preskočene su prve prepreke. Ulog je veliki, ali verujem da će biti jako uzbudljivo u Đironi. Obe ekipe znaju da igraju samo ofanzivno, tako da očekujem goleadu. Moj prvi predlog za tiket je 3+, a drugi 1X.

ĐIRONA – TENERIFE 3+, 1X

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024