HRVATSKA NA TEŠKOM GOSTOVANJU: "Vatreni" nakon remija sa Francuskom stižu na neugodni "Parken"

Novosti online

10. 06. 2022. u 08:59

IZABRANICI Zlatka Dalića žele prvi trijumf u takmičenju.

ХРВАТСКА НА ТЕШКОМ ГОСТОВАЊУ: Ватрени након ремија са Француском стижу на неугодни Паркен

Foto: Profimedia

Fudbaleri Hrvatske pokušaće da stignu do prve pobede u novom ciklusu Lige nacija, ali to neće biti lako. "Vatreni" gostuju Danskoj na "Parken stadionu" u meču trećeg kola grupe "A1". 

Naše komšije su posle neočekivanog poraza u Osijeku od Austrije (0:3) remizirale sa Francuskom u reprizi finala Svetskog prvenstva, na "Poljudu" je rezultat bio 1:1 (0:0). 

Fudbaleri umorni od tek završene sezone i opterećeni sa četiri reprezentativne utakmice u svega desetak dana, nisu prikazali posebno zanimljivu utakmicu.

Pogotovo u prvom poluvremenu, previše su se respektovali igrači obe selekcije. Budimir je propustio najbolju šansu za domaćine, a Dijabi za goste.

U 34. minutu je Kristofer Enkunku zatresao mrežu Livakovića, ali je VAR potvrdio dobru procenu pomoćnog sudije da je francuski fudbaler bio u ofsajd poziciji.

Rani gol u drugom poluvremenu ipak je malo ubrzao utakmicu. Igrao se 52. minutu kada je Ben Jeder odlično proigrao Adrijana Rabioa, ovaj je utrčao u prostor, pobegao Juranoviću i savladao hrvatskog golmana.

Imali su "trikolori" preko Grizmana veliku šansu da u 76. minutu dođu do drugog gola, ali je Livaković uspeo da izađe kao pobednik iz situacije jedan na jedan.

Kazna je usledila u 82. minutu, Andrej Kramarić je oboren u šesnaestercu Francuske, italijanski sudija Marko Gvida je pokazao na belu tačku. Siguran realizator najstrože kazne bio je upravo Kramarić - 1:1.

Danci su fantastično započeli pomenuto takmičenje. Izabranici Kaspera Hjulmanda su nakon trijumfa nad Francuskom od 2:1 identičnim rezultatom slavili u Beču protiv selekcije Austrije.

Pjer Emil Hojbjerg doneo je vođstvo svom nacionalnom timu u 28. minutu. Izjednačio je Ksaver Šlager u 67. minutu na asistenciju Marka Arnautovića. Konačan rezultat postavio je Jans Striger Larsen u samom finišu meča. 

Prethodni međusobni duel večerašnji rivali imalu su na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Nakon 120 minuta rezultat je bio 1:1. Hrvatska je slavila nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Uvek neugodni domaćin pred svojom publikom teško ispušta bodove.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)