SPEKTAKL U BEOGRADU: Osvajač trke za Pehar Predsednika Republike ponovo na stazi

V.D.

10. 06. 2022. u 20:39

U nedelju na beogradskom hipodromu nas očekuje pravi konjički spektakl

СПЕКТАКЛ У БЕОГРАДУ: Освајач трке за Пехар Председника Републике поново на стази

Foto: Igor Marinković

Redakcija "Tipa" je za svoje čitaoce pripremila analizu trke "Bečej" koja nosi ime po slavnoj ergeli koja se nalazi u istoimenom mestu na imanju Bogdana Dunđerskog.

Iako ćemo videti samo šest učesnika u ovoj trci verujemo da uzbuđenje neće izostati. 

Lista učesnika i kvote:

Nedelja 16.50

1. Funpalast (kvota 5) je pobednik prošlogodišnjeg Derbija i trke za Pehar predsednika republike. Ovaj prelepi ždrebac u vlasništvu Braće Milunović prvi put ove godine uzima učešće u trci a zanimljivo je da će ga jahati džokejski učenik Kristijan Mustafić sa kojim je i dobio debitantsku trku prošle sezone. 

Foto: Igor Marinković

Pobednici Derbija Fanpalast i džokej Milan Konkolj

2. Temple Lock (kvota 2,25) nakon fenomenalne pobede u prethodnom startu ovaj prelepi potomak čuvenog Pivotala s pravom nosi epitet prvog favorita trke. Vlasnik Hajro Jusupović je za dvostrukog pobednika u Engleskoj na dugoprugaškim distancama izdvojio 17 000 Gvineja (valuta koja se koristi na aukcijama konja - 5% jača od Funte). Prvi start u Srbiji je imao prethodnog trkačkog dana u Beogradu kada je na distanci dugoj 1700 metara u maniru lako slavio sa učenikom Milanom Nikolićem koji će ga i ovoga puta jahati. Trener Miroslav Jovanović je verovao u klasu svog pulena ali nije očekivao tako lak trijumf na za ovog kastrata slobodno možemo reći sprinterskoj distanci jer je na "ostrvu" trčao čak i na 3200 metara dugim stazama.

3. Disko Beats (kvota 5,5) jedan od dva pulena porodice Alić u ovoj trci. U prethodnom startu zauzeo je treće mesto iza Temple Locka i Silvestrisa. Uvek borbeni ždrebac pobednik trke Bombarder prethodne godine i raspoložen za trčanje na beogradskoj peščanoj stazi. Svakako spada u krug konkurenata za najviši plasman. Trener Šendeković se odlučio da se kao i prošli put u sedlu ovog četvorogodca nađe iskusni višestruki šampion džokej Željko Ilić.

4. Four Fifty Three (kvota 7,5) sedmogodi kastrat u vlasništvu Saše Markovića i u treningu kod Vladimira Mladenovića bio je apsolutni hit beogradskog trkališta. Nizao je pobede na distancama od 1000 do 1800 metara. Čak 7 puta se našao u pobedničkom padoku. Ove sezone trčao je tri puta i u svakoj trci je prolazio kao četvrti kroz cilj. Ovaj veteran beogradskog hipodroma simpatičnog imena je malo ćudljiv i njegova forma zavisi i od raspoloženja. Spada u red potencijalnih iznenađenja za najviši plasman. U sedlu će se naći njegov moglo bi se reći stalni džokej, Miloš Milojević.

Foto: Miroslav Radojević

For Fifti Tri

5. Silver Pepper (kvota 4,5) pred sezonu je pojačao šampionski trkački tim porodice Alić iz Novog Pazara. U dva starta na šabačkoj travnatoj stazi ostvario je jedan plasman na drugo mesto. Ovo će mu biti prva trka na pesku u ovoj sezoni. Ovaj ždrebac je imao sjajnu karijeru u Mađarskoj gde se okitio pobedom u najjačoj trci za grla od dve godine u sezoni i tako postao šampion u toj kategoriji u zemlji naših severnih suseda. Svakako je jedan od pretendenata na najviši plasman a i kvota je primamljiva.

6. Varenna Storm (kvota 6,5) jedina dama u ovoj trci vlasništvo je porodice Ružić. Treće je grlo desetostrukog šampiona trenera Bojana Šendekovića u ovoj trci. Ova omica je već osetila slast pobede ove godine na hipodromu u Požarevcu a u poslednjem startu stigla je druga u Bogatiću. 

NAŠ TIP: Temple Lock (kvota 2,25)

TIP ZA HRABRIJE: Silver Pepper (kvota 4,5)

Kompletnu ponudu sa kvotama za trke na beogradskom hipodromu možete pogledati klikom na ovaj link.

Kompletan program sa hipodroma možete pratiti i u direktnom prenosu na Arena Sport 5 kanalu.

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTALA JE JOŠ JEDNA KARTA ZA PLEJ-OF: Virtus ne dolazi u Vitoriju sa belom zastavom