NOVOZARAŽENIH 51: Virus korona u rudničko-takovskom kraju

M. B.

31. 03. 2021. u 11:57

U „CRVENOJ“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, u njena tri Kovid odeljenja, tokom minula 24 sata, prema jutrošnjem preseku, hospitalizovano je 47 pacijenata.

НОВОЗАРАЖЕНИХ 51: Вирус корона у рудничко-таковском крају

Foto: M.B.

- Po 16 ih je smešteno na Grudnom i Internom odeljenju, 15 na Neurologiji. Pozitivan test na kovid-19 ima njih 41, negativan četvoro, dvoje čeka rezultate testiranja. U protekla 24 sata, otpustili smo kući šest pacijenata, primili na lečenje sedmoro, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju ovim virusom. U istom periodu, tri pacijenta smo prevezli na lečenje u druge medicinske ustanove: jednog u Kovid bolnicu u Kruševcu, jednog u Kovid bolnicu u Batajnici i jednog u čačansku Opštu bolnicu – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora milanovačke bolnice.

Po poslednjim saopštenim zvaničnim podacima, broj ovdašnjih novozaraženih korona virusom je 51. Novi današnji podaci tek će uslediti. Po računici milanovačkog Doma zdravlja, ukupan broj zaraženih kovidom-19 u aktuelnom „piku“ epidemije je 2.604, od kojih je 1.090 izlečeno.

Zabrinjava nagli porast broja pregledanih u Kovid ambulantama ovog Doma i broja novozaraženih osoba.

- Do pre dvadesetak dana, bilo je do 150 pregleda dnevno, sada ih ima 230-240. I dok je tada broj novozaraženih bio do petoro dnevno, on je sada 50 i više – potvrdio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora te ustanove.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni imalo blaži trend smirivanja, zaraženo je ukupno 2.604 lica, uz nažalost 98 smrtnih žrtava.

Do juče, u ovom kraju je protiv kovida-19 vakcinisano ukupno 6.749 zainteresovanih građana: 4.715 „Sinofarmom“, 712 „Sputnjikom V“, 682 „Fajzerom“ i 640 „Astra Zenekom“. Revakcinisano ih je 4.860.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna