ALARMANTNO EPIDEMIOLOŠKO STANJE U ĆUPRIJI: Skoro svaki drugi test pozitivan

Z.Rašić

01. 03. 2021. u 21:45

АЛАРМАНТНО ЕПИДЕМИОЛОШКО СТАЊЕ У ЋУПРИЈИ: Скоро сваки други тест позитиван

Foto: Z.R.

Trenutno epidemiološko stanje u opštini Ćuprija izuzetno je nepovoljno i alarmantno, naročito u poslednjoj nedelji februara kada se procenat pozitivnih u odnosu na broj testiranih kretao između 40 i 50 odsto, a ukupan broj zaraženih virusom korona samo u februaru iznosio je 543.

Na današnjoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije u tom gradu dr Goran Radovanović, direktor Zavoda za javno zdravlje „Pomoravlje“, ocenio je zato „da u ovoj fazi epidemije bez poštovanja opštih mera i primene vakcine do broja kojim ćemo da postignemo kolektivni imunitet, mi definitivno nemamo šanse da izađemo iz ovog začaranog kruga“, dok je direktor Opšte bolnice Ćuprija, dr Slobodan Gajić, naveo podatak da je za samo 16 dana broj sugrađana koji se leče u kovid-sistemu te zdravstvene ustanove porastao za skoro tri puta, od 23, koliko ih je bilo 12. februara, do 68, koliko je žitelja te opštine bilo jutros na hospitalnom lečenju.

Ukoliko građani ne budu vodili računa, ćuprijski lekari izrazili su bojazan da bi uskoro mogao bi da se ponovi decembarski scenario kada je u Pomoravskom okrugu od posledica kovida umrlo skoro 200 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)