POD ZAKUP SVIH 20 APOTEKA: Subotica raspisala oglas za izdavanje poslovnih prostorija

J. LEMAJIĆ

17. 11. 2020. u 12:16

GRAD Subotica raspisao je oglas za davanje u zakup, putem javnog nadmetanja, poslovnih prostorija koje je do sada koristila "Apoteka Subotica".

ПОД ЗАКУП СВИХ 20 АПОТЕКА: Суботица расписала оглас за издавање пословних просторија

Foto apoteka Subotica

Reč je o 20 objekata, od kojih je 13 u gradu, među kojima je i apoteka smeštena u prizemlju Gradske kuće, a sedam u prigradskim naseljima Hajdukovo, Novi i Steri Žednik, Bajmok, Palić, Čantavir i Tavankut.

Na ovaj korak Grad se odlučio zbog nagomilanih dugova "Apoteke Subotica" koji premašuju 165 miliona dinara. Ponuda se daje za sve predmetne poslovne prostorije, ne postoji mogućnost uzimanja u zakup pojedinačnih objekata. Poslovne prostorije se izdaju na 15 godina i to isključivo za bavljenje farmaceutskom delatnošću.

MESEČNO MILION DINARA

Javno nadmetanje će se održati 27. novembra u 12 časova u Subotici, u sedištu apotekarske ustanove "Apoteka Subotica", Ulica Matije Gupca broj 26, a sprovešće ga posebna komisija. Najniži mesečni iznos zakupnine, bez PDV-a, za sve poslovne prostorije iznosi 892.831 dinar. Iznos zakupa se uvećava za 20 odsto na ime zakupa opreme, što ukupno iznosi 1.071.398 dinara bez PDV-a.

- Ako zakupac prestane da obavlja delatnost u zakupljenom prostoru pre isteka roka od 15 godina, ugovor se raskida - navodi se u tekstu oglasa. - Zakupac će biti obavezan da tokom celog perioda trajanja zakupa zaposli sve farmaceutsko osoblje, zaposlene farmaceute i farmaceutske tehničare u "Apoteci Subotica" i najmanje 80 odsto od ukupnog broja nemedicinskog osoblja. Da sa preuzetim radnicima zaključi ugovor o radu na određeno vreme dok traje zakup, kao i da im garantuje jednake uslove za isti rad ili rad iste vrednosti koje imaju i njegovi zaposleni. Za vreme trajanja zakupa, zakupac ne sme preuzete radnike da proglasi tehnološkim viškom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VELIKI DOGAĐAJ U VRANJU: Uručivanje boračkih legitimacija