ZAVRŠENI RADOVI U NEGOTINU: Predškolskoj ustanovi “Pčelica” nova stolarija

S.M.Jovanović

03. 11. 2020. u 23:17

NA UPRAVNOJ zgradi Predškolske ustanove “Pčelica” u Negotinu završeni su radovi na zameni stolarije, vredni skoro 8,9 miliona dinara.

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ У НЕГОТИНУ: Предшколској установи “Пчелица” нова столарија

Foto: S.M.Jovanović

Radove na zameni prozora koji nisu menjani pola veka, još od kada je objekat počeo sa radom, 1970. godine, finansirani su sredstvima Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku i lokalne samouprave.

 

U poslednje tri godine zahvaljujući projektima čija je realizacija finansirana posredstvom ovog kabineta,  u obnovu negotinskog vrtića uloženo je oko 32 miliona dinara.

-Cilj svih ovih projekata, pa i ovog sada je pre svega podizanje kvaliteta boravka dece. To nam je bio primarni cilj. Ova stolarija koja je stara 50 i više godina je bila pre svega nebezbedna za decu, a osim toga realizacijom ovog projekta uticalo se i na energetsku efikasnost, kako ove tako i prethodne zgrade.

Stolarija je aluminijumska, izuzetno je kvalitetno urađena tako da mi za sada imamo samo reči hvale s obzirom na to da već sada osećamo dobrobit zamene stolarije za decu pre svega, ali i za sve zaposlene u ustanovi - kaže Radmila Madžarević, direktorka Predškolske ustanove „Pčelica“.

Prošle godine je Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku finansirao radove na zameni krova na takozvanoj novoj zgradi vrtića, a pretprošle je na istoj zgradi zamenjena stolarija.

-U narednom periodu nam predstoje još dve investicije koje bi trebalo uraditi, zamena toaleta i trajno rešenje za snabdevanje toplotnom energijom, da se više ne koristi kotao koji je u funkciji koliko je stara i zgrada, 50 godina, već da se zgrada prebaci na daljinski sistem grejanja i tako dobija toplotu – kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri