HUMANITARNO VEČE U LAPOVU: Na humanitatnoj večeri nastupili glumci, književnici, pevačka društva...

Z. Gligorijević

23. 10. 2020. u 16:29

U OKVIRU humanitarne večeri „Lapovo srcem iz pepela“, koje je sinoć organizovao Crveni krst Lapovo, a na kome su natupili glumci, pesnici i muzičari, sakupljeno je 24.600 dinara za porodicu Jovice Milić, koju je nedavni požar ostavio bez krova nad glavom.

ХУМАНИТАРНО ВЕЧЕ У ЛАПОВУ: На хуманитатној вечери наступили глумци, књижевници, певачка друштва...

Foto: Privatna arhiva

Iako mnogi Lapovci nisu mogli da prisustvuju priredbi zbog opštepoznate epidemiološke situacije, kupili su karte da bi podržali ovaj humani gest.

- Veliki entuzijazam glumaca Pozorišno-filmskog ateljea studia „D“ Kulturno-turističkog centra "Stefan Nemanja“ iz Lapova, svih zaposlenih ustanove Doma kulture, trube duvačkog orkestra „Veseli Resavci“ iz Svilajnca, koji su izveli spektakl na humanitarnoj večeri, kao da su oduvali pepeo sa zgarišta kuće Milića. U šarenolikom programu, čiji je realizator bio Zoran Đorđević, nastupili su i pevačko društvo "Ikos", pod umetničkim rukovodstvom Dejane Banković – navodi Dejan Ivanović, domaćin i voditelj programa i dodaje da mu je ovo najteži nastup, jer je navikao da igra pred punom salom i da oseti interakciju sa publikom, ali da je najbitnije bilo da se prikupi što više novca za obnovu izgorelog doma Milića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru