BEOGRAD PROTIV NAMETANJA REŠENJA: Petković sa ambasadorom Rusije

D.Z.

16. 10. 2020. u 15:48

PETAR Petković direktor Kancelarije za KiM sastao se danas sa ambasadorom Rusije u našoj zemlji, Aleksandrom Bocan-Harčenkom i tom prilikom je ambasadora Rusije upoznao sa tokom dijaloga sa Prištinom, koji se odvija uz posredovanje Evropske unije.

БЕОГРАД ПРОТИВ НАМЕТАЊА РЕШЕЊА: Петковић са амбасадором Русије

Foto: Kancelarija za KiM

Petković je tpm prilikom istakao da Beograd dosledno opredeljen za rešavanje nesuglasica i otvorenih pitanja razgovorom, ali i da je protiv svakog prejudiciranja ishoda dijaloga i nametanja rešenja.

-U ovom trenutku je za Beograd najvažnije pitanje formiranja Zajednice srpskih opština, kao ključnog elementa dosadašnjeg toka dijaloga, i od Prištine i Brisela biće jasno zahtevano da se ta obavaza ispuni u skladu sa dokumentima koje su učesnici dijaloga potpisali još pre sedam i po godina- objasnio je Petković prema čijim rečima je Beograd čvrsto rešen da u dijalogu brani i odbrani srpske državne i nacionalne interese,kao i da je u tom smislu podrška i pomoć Rusije veoma dragocena. Istovremeno, Petković je izrazio očekivanje da će Srbija i Rusija, kada je reč o Kosovu i Metohiji, u Ujedinjenim nacijama i u svim drugim važnim međunarodnim forumima nastaviti da sarađuju u borbi za poštovanje međunarodnog prava. Direktor Petković je takođe, istakao i da je razvoj regiona i uspostavljanje slobodnog protoka ljudi, robe, kapitala i usluga i svih vidova ekonomske saradnje ključni deo procesa političke stabilizacije i trajnog rešavanja višedecenijskih i viševekovnih problema na zapadnom Balkanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024