OBOLELE JOŠ 24 OSOBE U Valjevu nagli skok zaraženih koronom

B. P.

15. 10. 2020. u 10:42

ОБОЛЕЛЕ ЈОШ 24 ОСОБЕ У Ваљеву нагли скок заражених короном

Foto: B. Puzović

U VALJEVU je došlo do naglog povećanja broja novih slučajeva zaraze korona virusom.

Prema podacima ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje, evidentirane su još 24 osobe zaražene korona virusom. U Lajkovcu su evidentirana četiri nova slučaja zaraze korona virusom, u okviru iste porodice, posle dva i po meseca bez inficiranih na području ove opštine. U ostalim opštinama Kolubarskog okruga, Ubu, LJigu, Mionici i Osečini nije bilo zaraženih.

Prvih 13 dana oktobra u Valjevu je ukupno bilo 12 slučajeva korona virusa. U septembru, u gradu na Kolubari, 18 dana nije bilo zaraženih. Nezvanično, pretpostavlja se da drastično povećanje broja novih slučajeva u Valjevu potiče sa slavlja i proslava sa velikim brojem prisutnih.
Većina novozaraženih u Valjevu nisu povezani, a da li su korona virusom inficirani na nekoj od proslava ili slavlja nije moguće da se utvrdi, jer većina nije rekla da je prisustvovala nekom okupljanju tog tipa. Korona virusom inficiran je, saznajemo, vlasnik ugostiteljskog objekta, van Valjeva, u kom je bila organizovana proslava. Među novozaraženima, različitih godišta, ima raznih profesija, sa različitih lokacija, a korona virusom inficiran je i po jedan zaposleni u Opštoj bolnici i Domu zdravlja u Valjevu, koji su nosili propisanu zaštitnu opremu, a njihovi kontakti se prate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)