KOVID BOLNICA U POŽAREVCU: Na lečenju 177 pacijenata, šest je na respiratoru

D. N.

14. 07. 2020. u 19:07

MEĐU obolelima 71 je iz Braničevskog okruga, dok su ostali većinom iz Beograda, Mladenovca i Kuršumlije, a najmlađi ima svega 20 godina

КОВИД БОЛНИЦA У ПОЖАРЕВЦУ: На лечењу 177 пацијената, шест је на респиратору

D.N,

U kovid bolnicu u Požarevcu u poslednja 24 sata primljen je 21 pacijent sa simptomima kovida 19, pa je 14. jula ukupan broj hospitalizovanih 177.

Među njima je 71 pacijent iz Braničevskog okruga, dok su ostali većinom iz Beograda, Mladenovca i Kuršumlije. Od ukupnog broja hospitalizovanih, infekcija je potvrđena kod 85, a na respiratorima je šest pacijenata. Prosek godina obolelih kreće se oko pedeset, a među njima sve je više mladih. Najmlađi pacijent ima 20 godina.

- Primetna je loša klinička slika sa čestim pogoršanjima opšteg stanja, usled čega sve više pacijenata ima potrebu za kiseonikom.

Trenutno su sva kiseonična mesta zauzeta, a ima ih oko 80 – rekao je Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice, u kojoj je smeštena kovid bolnica. Prethodnih dana ova zdravstvena ustanova od Ministarstva zdravlja dobila je sedam respiratora, pa ih sada ima ukupno devet, a od 14. jula u funkciji je i pokretni rendgen.

Optimalni kapacitet kovid bolnice u Požarevcu je oko 190 postelja, uz mogućnost da se taj broj poveća do određene granice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna