„FRUŠKOGORSKI MARATON“ ZA VIKEND : Start 46. tradicionalne manifestacije u subotu

S. BAJIĆ

18. 04. 2023. u 16:50

TRADICIONALNA sportska manifestacija, „Fruškogorski maraton“, u svom svom 46. izdanju biće održan u subotu i nedelju, 22. i 23. aprila. To je potvrđeno je na današnjoj sednici Organizacionog odbora Fruškogorskog maratona, kojim je predsedavala predsednica Skupštine Grada Novog Sada, Jelena Marinković Radomirović.

„ФРУШКОГОРСКИ МАРАТОН“ ЗА ВИКЕНД : Старт 46. традиционалне манифестације у суботу

pres služba grada

Završne pripreme za maraton su u toku, a start je zakazan u subotu, u devet časova na Popovici a organizatori očekuju više hiljada učesnika, među kojima veliki broj dece i mladih.

Predsednica novosadske Skupštine, Jelena Marinković Radomirović istakla je značaj Fruškogorskog maratona za grad i region, podsećajući da je ta tradicionalna manifestacija jedna od najstarijih u Evropi. Ona je poručila da Grad Novi Sad, sa gradskim preduzećima i ustanovama, iz godine u godinu pruža podršku u organizaciji Fruškogorskog maratona, te da je to slučaj i ove godine.

- Fruškogorski maraton je promocija prirode, rekreacije, pa samim tim i fizičkog i mentalnog zdravlja. Iako pojedine staze imaju takmičarski karater, ljubitelji prirode i rekreativci su najbrojniji i verujem da će tako biti i za predstojeći vikend. Pored afirmacije prirode i rekreacije, Fruškogorski maraton promoviše kulturno i istorijsko nasleđe ovih prostora, jer mnoge staze prolaze pored manastira i spomenika. To je dobra prilika da izađemo u prirodu, posetimo Frušku goru i sa prijateljima ili porodicom uživamo u lepoti koje nam ona pruža - istakla je Marinović Radomirović.

Na ovogodišnjem Fruškogorskom maratonu učesnicima će biti na raspolaganju 14 staza različitih dužina, od kojih su pet takmičarske, a devet rekreativnog karaktera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! SPAJIĆ JAVNO PRIZNAO: Nikakav problem nije, glasaćemo za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici