DONACIJA UŽIČANIMA: Jačanje socijalne zaštite uz pomoć Nemačke agencija za međunarodnu saradnju

N. J.

24. 02. 2023. u 12:21

U OKVIRU nemačko - srpske saradnje, Nemačka agencija za međunarodnu saradnju (GIZ), preko šabačkog „Karitasa“ finansirala je nabavku vozila vrednog 13.000 evra, namenjenog užičkom Gradskom centru za pružanje usluga socijalne zaštite.

ДОНАЦИЈА УЖИЧАНИМА: Јачање социјалне заштите уз помоћ Немачке агенција за међународну сарадњу

Grad Užice

Ključevi vozila, laptop računar, antidekubit dušeci i merači pritiska uručeni su gradonačelnici Jeleni Raković Radivojević, a donacija će olakšati rad centra koji pruša usluge osetljivim grupama stanovništva.

- Usluge koje preko Gradskog centra pružamo korisnicima moraju biti na najvišem nivou i upravo zbog toga ova donacija veoma je značajna – naglasila je istakla je gradonačelnica Užica nakon primopredaje vozila - Za nešto više od tri godine koliko radi sa korisnicima, centar je uspostavio niz usluga, kroz koje pruža podršku i pomoć pojedincima i njihovim porodicama u poboljšanju kvaliteta života. Pomoć u kući za starije osobe i decu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom, dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, lični pratilac deteta, usluge podrške za samostalan život, savetodavno terapijske i edukativne usluge podržane su od strane grada, kao osnivača ovog centra.

- Grad Užice ima uspostavljene usluge socijalne zaštite na zavidnom nivou – ocenila je programska menadžerka „GIZ“ Tatjana Rajniš - Kako se projekat odnosi na povećanu mobilnost usluge pomoć u kući htela bih da iskažem zahvalnost svim geronto domaćicama, koje su prepoznate kao veoma vredan i važan resurs na lokalu. Želimo da im olakšamo posao i omogućimo da stignu do što većeg broja korisnika u ruralnim i oblastima koji su van sistema socijalne zaštite

Gradski centar za usluge socijalne zaštite do sada je koristio vozilo JKP “Vodovod”, koje je na sebe preuzelo i sve obaveze oko registracije i održavanja istog. Kako je ovom prilikom istakao član Gradskog veća za oblast socijalne politike Slobodan Grbić u toku je procedura nabavke još jednog vozila kojim će biti moguće doći i do nepristupačnih domaćinstava, naročito u zimskim uslovima, kao i nabavka vozila za prevoz osoba sa invaliditetom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona