LETO U SOKOBANJI U ZNAKU SPORTA: Turnir u basketu prvi put u akva parku

S. M. J.

20. 07. 2022. u 13:38

SOKOBANjA je nedavno ugostila najbolje basketaše na turniru koji je prvi put organizovan u jednom akva parku. Prvo mesto pripalo svetskom šampionu.

ЛЕТО У СОКОБАЊИ У ЗНАКУ СПОРТА: Турнир у баскету први пут у аква парку

Foto: Opština Sokobanja

Ekipa „Liman“ iz Novog Sada, koja je krajem prošle godine na završnom mastersu sezone u finalu FIBA 3h3 svetske turneje u Saudijskoj Arabiji osvojila titulu svetskog šampiona, pobednik je MTS Stritbol turnira u basketu u Sokobanji.

Drugo mesto, u konkurenciji od 16 ekipa, među kojima je bila i ekipa mlade reprezentacije Kine, pripalo je timu „Wolvesˮ iz Smederevske Palanke, a treće domaćinima – ekipi „Sokobanja Troj“, dobro poznatoj ljubiteljima basketa.

-Pohvalio bih organizaciju turnira i mogu da kažem da je poseban doživljaj kad se igra kod kuće, pred svojom publikom – kaže Stefan Milivojević, član ekipe domaćina.

Foto: Opština Sokobanja

 

Publika je jednoglasna u oceni da su sve ekipe pružile sjajnu timsku igru, stimulisani da se na ovom turniru nađu na pobedničkom postolju. Ono što je posebno bilo atraktivno je činjenica da su svi dosadašnji turniru priređivani na sportskim terenima i u halama širom Srbije, ali da je prvi put organizovan u jednom akva parku – „Podina“ u Sokobanji, atraktivnom ne samo za stanovnike i goste ove poznate srpske banje, već i za građane iz cele Srbije koji rado dolaze da uživaju u ovom kompleksu bazena, kupališta i sportskih terena

– Nama je čast da ovakvi košarkaši dođu kod nas, a s obzirom da su svi u regionu mogli da prate direktan prenos na TV Arena sport i da vide akva park i čitavu Sokobanju snimanu dronom, ovo je ujedno i jedna odlična promocija našeg mesta – rekao je Miloš Krstić, direktor Sportsko rekreativnog centra „Podinaˮ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!