POLITIČKA SITUACIJA U TIMOČKOJ KRAJINI: Vanredni lokalni izbori kao taktika, ili samo - štednja?

S. M. JOVANOVIĆ

04. 01. 2022. u 07:26

ŽITLjEI Kladova, Majdanpeka i Knjaževca će 3. aprila - osim predsednika Srbije i narodnih poslanika - birati i odbornike u svojim parlamentima, s obzirom na to da su predsednici tih opština Saša Nikolić, Dragan Popović i Milan Đokić podneli ostavke, kako bi omogućili održavanje vanrednih lokalnih izbora.

ПОЛИТИЧКА СИТУАЦИЈА У ТИМОЧКОЈ КРАЈИНИ: Ванредни локални избори као тактика, или само - штедња?

Saša Nikolić, Milan Đokić i Dragan Popović

- To je najbolji način da proverite kakva je volja građana. S obzirom na to da bi lokalni izbori ovde trebalo da budu sproveseni do kraja 2022, najracionalnije je da to obavimo uz republičke - objašnjava Saša Nikolić, prvi čovek Kladova u ostavci.

I Dragan Popović, čelnik Majdanpeka, ističe da je ostavku podneo da njegovi sugrađani ove godine ne bi dva puta izlazili na birališta. Kaže, ovako će uštedeti nekoliko miliona dinara, koje će iskoristiti na pametniji način, na nešto što će biti vidljivo svim komšijama...

Milan Đokić, koji Knjaževac vodi tokom poslednje decenije, ističe da su usvajanjem budžeta za 2022. iskazali težnju da budu strateški pozicionirani kao sredina sa najrazvijenijom infrastrukturom i poljoprivredom, te lider u turizmu i sektoru malih i srednjih preduzeća, ali i ekološki najodgovornija i najčistija opština u Srbiji.

- Za sve te ambiciozne planove tražimo podršku građana, pa je ovo način da one kojih se to najviše tiče pitamo da li su oni za to, ili nisu - naglašava Đokić.

TERMINI

REDOVNI izbori za odbornike u Knjaževcu trebalo bi da budu održani u junu, u Majdanpeku krajem avgusta, a u Kladovu sredinom decembra. Sada, u sve tri opštine očekuju da Vlada Srbije 30. januara formira privremene organe koji će ove lokalne samouprave voditi sve dok ne bude uspostavljena nova lokalna vlast, posle izbora zakazanih za 3. april.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!