OPREMLJEN DEČJI VRTIĆ U ČENTI: Jaslena grupa prvi put u istoriji sela

B.Grujić

22. 09. 2021. u 16:35

VRTIĆ u okviru osnovne škole Branko Radičević u selu Čenta, inače jedan od 14 u naseljenim mestima na teritoriji Zrenjanina, dobio je novi opremljen prostor i prvi put u istoriji sela, jaslenu grupu.

ОПРЕМЉЕН ДЕЧЈИ ВРТИЋ У ЧЕНТИ: Јаслена група први пут у историји села

FOTO: Grad Zrenjanin

 U kompletno opremljenoj novoj učionici, sa hlom i sanitarnim čvorom, boravi trenutno desetak mališana, uzrasta od jedne do tri godine, o kojima brinu dve vaspitačice, a ukupno je  u jaslenoj, vrtićkoj i pripremno-predškolskoj grupi upisano 53 mališana.

- Roditelji su do sada bili primorani da vode decu do Padinske Skele i Opova, u susednim opštinama, sada im je to omogućeno u njihovom selu - istakao je prilkom obilaska novog jaslenog prostora u Čenti, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, uz napomenu da je u planu i poboljšanje sistema grejanja u školi, koja se greje na mazut, a već od narednog polugodišta, uz novi plinski kotao, preći će na gas. 

- Do sada su u našem vrtiću u školi funkcionisale srednja i pripremno-predškolska grupa, a sada smo rešenjem Pokrajinskog sekretarijata dobili odobrenje za uzrasne grupe kompletno od jedne godine sve do polaska u školu - uz zahvalnost gradu Zrenjaninu, istakao Zlatko Bulić, direktor osnovne škole "Branko Radičević" u Čenti. 

BONUS VIDEO:

Iseljenje radnika Trudbenika na Novom Beogradu


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a