POMOĆ, SAVET I PRAVOVREMENA INFORMACIJA: Otvoren šalter za preduzetnike u Trsteniku

A. Bulatović

31. 05. 2021. u 20:41

PRIVREDNA komora Srbije otvorila je danas u Trsteniku šalter za preduzetnike, gde svi predstavnici malog i srednjeg biznisa, kao i oni koji planiraju da počnu sopstveni posao mogu da dobiju besplatan savet, pomoć i pravovremenu informaciju o programima i projektima podrške preduzetništvu.

ПОМОЋ, САВЕТ И ПРАВОВРЕМЕНА ИНФОРМАЦИЈА: Отворен шалтер за предузетнике у Трстенику

Foto: V. Danilov

- Cilj nam je da podržimo razvoj preduzetništva u Trsteniku i okolini i ohrabrimo mlade ljude i dame da se opredele za sopstveni biznis. Kroz saradnju sa lokalnim samoupravama želimo da na efikasan način informišemo, upoznajemo i obaveštavamo preduzetnike o svim programima podrške i drugim aktivnostima i na taj način doprinesemo ravnomernom regionalnom razvoju privrede Srbije - rekla je Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS. Simanić je sa predsednicom opštine Trstenik Milenom Turk otvorila Šalter za preduzetnike i potpisala Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji kojim su definisane zajedničke aktivnosti na projektima podrške preduzetništvu.

PKS planira da formira sekcije za omladinsko i socijalno preduzetništvo. Direktorka PKS RPK Kruševac Maja Marković podsetila je da na teritoriji opštine Trstenik posluje ukupno 1.753 privrednih subjekata, 1.368 preduzetnika i 385 privrednih društava. Šalter za preduzetnike sledeće nedelje biće otvoren u Ćićevcu, a osim u 11 beogradskih opština ranije su otvoreni u Brusu, Bujanovcu, Kuli, Somboru, Odžacima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna