NOVAK FAVORIT: Lajović večeras protiv Buste, Tim čeka Krajinovića

J. J.

22. 08. 2020. u 08:45

PAUZA od skoro šest meseci bez tenisa konačno je gotova! Do pre nekoliko nedelja je bilo nerealno da se američka turneja održi, ali zvuk loptice je počeo da odzvanja u kompleksu "Bili Džin King", na prvim kvalifikacionim mečevima za masters koji je iz Sinsinatija preseljen u Njujork.

НОВАК ФАВОРИТ: Лајовић вечерaс против Бусте, Тим чека Крајиновића

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Novak Đoković startuje u ponedeljak, a neće imati lak posao do titule. Najbolji teniser sveta je postavljen za prvog nosioca turnira i biće slobodan u prvom kolu za vikend, a nastup na terenima "Flešing Medouza" počeće u drugom kolu protiv pobednika meča u kojem će se sastati Amerikanac Tomi Pol i kvalifikant. U trećem kolu, Novak će igrati protiv Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima ili Nikoloza Bazilašvilija iz Gruzije, a potencijalni rivali u četvrfinalu su mu David Gofan, Marin Čilić, Denis Šapovalov, Borna Ćorić i Benoa Per.

FINALE U PETAK

Finale je ove godine u petak, 28. avgusta, jer su organizatori želeli da ostave igračima slobodan vikend pred start Ju-Es opena (31. avgust - 13. septembar). Ipak, to znači da bi Novak mogao da odigra pet mečeva za pet dana, ako dođe do borbe za titulu.

- Biće veoma čudno bez Rodžera Federera i Rafaela Nadala. I ja sam bio na pragu da otkažem učešće, ali smatram da je moja dužnost kao top igrač da se pojavim. Drago mi je da će se tenis opet igrati posle tolike pauze - izjavio je Đoković u intervjuu za "Njujork tajms", uoči starta mastersa.

Srpskog asa u polufinalu čekaju Danil Medvedev, koji ga je prošle godine pobedio baš u toj rundi takmičenja, ili Roberto Bautista Agut, Karen Hačanov, Kristijan Garin, Rišar Gaske...

Dušan Lajović će u prvom kolu večeras igrati protiv Španca Pabla Karenja Buste, dok će se Filip Krajinović, ako na startu izbaci kvalifikanta, u drugom kolu sastati sa Austrijancem Dominikom Timom.

Laslo Đere nije uspeo da se domogne glavnog žreba, pošto je poražen od Markosa Đirona (6:2, 6:2).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili