ĐOKOVIĆ JAČI OD KIŠE I NEMCA: Novak ubedljiv na startu Ženeve!

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

22. 05. 2024. u 20:51

NOVAK Đoković je uspeo da pobedi i kišu i protivnika u prvom nastupu u Ženevi. Srbin je bio bolji od Janika Hanfmana sa 6:3, 6:3.

ЂОКОВИЋ ЈАЧИ ОД КИШЕ И НЕМЦА: Новак убедљив на старту Женеве!

Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Uspeo je Beograđanin u potpunosti da potisne incident sa flašicom koji se dogodio posle trijumfa protiv Korantena Mutea u Rimu. Nakon toga je odigrao loš duel protiv Alehandra Tabila. Ovaj turnir mu je prvi posle te situacije i čini se da je sve to ostalo iza njega.

Najbolji teniser sveta je veoma dobro počeo meč, servis je odlično funkcionisao pošto je u svoja prvi tri servis gema rivalu prepustio samo jedan poen.

Novak je dobru igru krunisao brejkom koji je napravio u šestom gemu. Ipak, od tada je krenuo pad. Nemac je već u narednom propustio dve brejk prilike. Nastupio je potom maratonski deveti gem koji je u jendom momentu bio prekinut zbog kiše.

Posle sat vremena igrači su ponovo bili na terenu. Srpski as je spasao čak pet brejk lopti (četiri pre prekida) i dobio prvi set.

To kao da je opustilo osvajača 24 grend slem titule. Hanfman je vezao tri gema i propustilo priliku da povede sa 0:4. Od tog momenta Đoković je prebacio u brzinu više, osvojio šest uzastopnih gemova i trijumfovao posle 72 minuta.

Nakon meča organizatori su iznenadili prelepim gestom Novaka. Doneli su mu tortu i tako čestitali 37. rođendan. Takođe, navijači su mu otpevali dobro poznatu pesmu "Happy birthday to you".

Podsetimo, on će u četvrtfinlu igrati protiv pobednika meča Denis Šapovalov (Kanada) - Talon Grikspur (Holandija). Nole će drugi meč u Ženevi igrati u četvrtak od 15.30.

Drugi set: Đoković - Hanfman 6:3, 6:3

6:3 - Još jedan brejk napravio je Novak i tako završio meč.

5:3 - Novak je potvrdio drugi brejk i jedan gem ga deli od plasmana u četvrtfinale turnira iz serije 250.

4:3 - U velikoj seriji je Đoković. Drugi put je u drugom setu oduzeo servis protivniku i isključivo se on pita koliko će još trajati meč na Centralnom terenu u Ženevi.

3:3 - Novak se u potpunosti vratio, uspeo je da osvoji i treći gem u nizu, pa je tako sada ponovo pritisak na Hanfmanu.

2:3 - Vratio se Đoković, uspeo je da oduzme servis rivalu. Dobro je vraćao servise, a odigrao je i jedan izvrstan drop šot, posle kojeg je imao zanimljivu proslavu. Sve to mu je omogućilo da istopi prednost nemačkog igrača. Najbolji na svetu je na pauzi između gemova rekao sudiji da se izravna teren. Arbitar je to usvojio i poslao radnike da to učine.

1:3 - Upisao se i Nole na semaforu u drugom setu. Ipak, opet se suočio sa brejk prilikom, no uspeo je da nađe način da se izvuče i prekine seriju tenisera iz Karlsruea.

FOTO: Tanjug/AP

0:3 - Ekspresno je Nemac potvrdio brejk. Vrlo bezo je ovaj 32-godišnjak došao do 0:3 i sve je teža situacija za najboljeg na svetu.

0:2 - Ovo se nije očekivalo. Hanfman je napravio brejk i sada on ima prednost u drugom segmentu. Moraće Novak pod hitno da pronađe igru sa početka prvog seta.

0:1 - Nije gubitak seta uzdrmao 85. igrača planete koji je pri rezultatu 40:30 sjajnim drugim servisom uspeo da natera rivala da ritern pošalje u aut i tako dobije gem.

Prvi set: Đoković - Hanfman 6:3

6:3 - Sat vremena ja trajao prekid. Kada je meč nastavljen Nemac je došao do pete brejk lopte, ipak ni nju nije iskoristio. Srbin je potom odservirao dva asa i tako rešio prvi set u svoju korist.

Konačno će biti nastavljen meč. Novak i Janik su inašli na teren i nakon kratkog zagrevanja duel će ponovo početi.

Foto: Printskrin/TennisTV

5:3 - Meč Đoković - Hanfman prekinut je tokom devetog gema zbog kiše. Rezultat u trenutku prekida je bio 40:40, s tim što je Srbin spasao čak četiri brejk lopte.

5:3 - Prekinuo je Hanfman seriju rivala i osvojio je treći gem od početka meča. Nole ima šansu da svojim servisom reši prvi set.

5:2 - Pokazao je u ovom gemu Đoković od čega je satkan. Imao je Janik dve brejk šanse da vrati izgubljeno, ipak najbolji teniser sveta je uspeo da se izvuče iz te situacije i osvoji treći vezani gem.

4:2 - To se čekalo. Srbin je prvi stigao do brejka. Propustio je Nole dve brejk prilike, ali je treću iskoristio i povećao prednost.

3:2 - Prija Ženeva bar za sada osvajaču 24 grend slem titule. Đoković je pogodio 12 od 13 prvih servisa i izgubio je samo jedan poen na svoj servis.

Novak Đoković/Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

2:2 - I Nemac igra kvalitetno od početka meča. On je prvi odservirao as na ovom meču. Ipak, ostaje da se vidi koliko ovaj 32-godišnjak može dobro da servira u kontinuitetu protiv najboljeg riternera na svetu.

2:1 - Veoma dobro je Novak otvorio meč. Osvojio je svih osam poena na svoj servis. Početni udarac sjajno služi svetskog broja jedan od starta duela.

1:1 - Uspeo je Hanfman da se upiše na semaforu. Nemac je dobio gem bez većih problema. Za sada servisi dobro funkcionišu dobro kod obojice tenisera.

1:0 - Odličan prvi gem odigrao je Đoković, dobio ga je bez izgubljenog poena. Pogodio je sva četiri prva servisa, takođe izveo je i jedan fantastičan drop šot.

Uoči meča:

Biće ovo prvi međusobni okršaj Srbina i Nemca. Trenutno 85. igrač sveta je već osetio podlogu u ovom Švajcarskom gradu, pošto je u prvom kolu pobedio Endija Marija, dok je Nole bio slobodan na startu.

Đoković nije imao dobar nastup u Rimu. On je u šesnaestini finala izgubio od Čileanca Alehandra Tabila. Na tom meču je uzeo samo pet gemova (6:2, 6:3).

Odluka Novaka da nastupi u Ženevi nije toliko iznenađujuća, s obzirom na to da Srbin još uvek nije osvojio titulu ove sezone. Do sada je igrao dva polufinala i to na Australijan openu i u Monte Karlu.

Pobednik ovog meča igraće sa boljim iz duela Denis Šapovalov (Kanada) - Talon Gripskupr (Holandija).

BONUS VIDEO: ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Đoković se ne može porediti sa drugim igračima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAM VAS BILO! Englezi se baš plaše Srbije, rade sve da podignu tenzije pred meč protiv orlova