LEGENDARNI ŠPANAC TVRDI: Evo kada su probudili zver u Novaku Đokoviću

Novosti online

13. 11. 2023. u 14:36

Penzionisani španski teniser, a sada stručnjak i analitičar ovog sporta Aleks Koreča veruje da je ovo najbolja verzija Novaka Đokovića, a za "stvaranje" te verzije, prema njegovom mišljenju, odgovorna je vlada Australije i organizatori turnira u Melburnu 2022.

ЛЕГЕНДАРНИ ШПАНАЦ ТВРДИ: Ево када су пробудили звер у Новаку Ђоковићу

FOTO: Tanjug/AP

Srpskom teniseru je neprijatno iskustvo Melburna pomoglo, od tada je ostao bez samo dve grend slem titule, ali je delio životne lekcije svima koji su bili protiv njega. Nole je početkom 2022. stigao u Melburn, dobio je dozvolu da uđe u zemlju, iako nije bio vakcinisan protiv korone, ali su tamošnji političari pokušali da se okoriste, pa su ga zatvorili u hotel za migrante, a nakon 11 dana deportovali. 

- Mislim da ga je ono što mu se dogodilo u Australiji navelo na dugo introspektivno putovanje. Zaronio je u sebe i shvatio ko je. I samo je duboko uronio u svoju dušu, telo, um. Od tada je sve bolje razumeo i nosio se sa tim. Zna ljude spolja bolje, šta misle o njemu. Čak i ostale tenisere, one koji su bili malo više na njegovoj strani, i one koji nisu. Tako da mislim da je probudio zver u sebi koju je imao, i sada mnogo bolje kontroliše sve svoje emocije nego pre.

Koreča misli da svi primećuju tu promenu, a misli i da se odnos prema Đokoviću malo promenio.

- I sada vidim da ga čak i igrači i publika više cene nego pre, jer je autentičan, prirodan, on je svoj, i ne pokušava da ide sa masom, govoreći stvari da bi usrećio sve. Otišao je sa svojim principima. Možda vam se dopadaju ili ne, ali on je definitivno neko ko će se boriti za ono za šta smatra da treba da se bori. I to radi sa asocijacijom koju stvara za igrače [PTPA], načinom na koji se ponaša na terenu.

Na kraju je zaključio:

- Mislim da verovatno vidimo najbolju verziju Novaka Đokovića uopšte. Naravno, možda se malo razlikuje od pre pet do deset godina. Ali u celini, mislim da smo verovatno videli najbolje izdanje Novaka u celoj istoriji.

Ne zaboravite, Đoković je pokazao ljudsku veličinu, jer je Australiji oprostio sve i vratio se da igra na Australijan openu. A onda ga je osvojio rekordni 10. put...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!