OTKRIVENO! Evo šta je Novak Đoković poslao Beloruskinji Arini Sabalenki usred Ju-Es opena

Novosti online

05. 09. 2023. u 09:24

Ju-Es open ulazi u završnicu, a u ponedeljak su plasman u četvrtfinale nadmetanja u muškoj konkurenciji najpre ostvarila dva favorita, potom bivši šampion, ali se desilo i jedno iznenađenje u muškoj konkurenciji, dok je u ženskoj... pa, može se reći, podjednako zanimljivo. I, čak i "tamo" - Novak Đoković je jedna od tema.

ОТКРИВЕНО! Ево шта је Новак Ђоковић послао Белорускињи Арини Сабаленки усред Ју-Ес опена

Instagram / Arina Sabalenka

Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u četvrtfinale poslednjeg grend slem turnira sezone, pošto je jutros u osmini finala pobedila Ruskinju Dariju Kasatkinu 6:1, 6:3.

Meč je trajao 75 minuta. Ovo je bio sedmi međusobni duel Sabalenke i Kasatkine, a peti trijumf Sabalenke, koja će od 11. septembra preuzeti prvo mesto na VTA listi od Poljakinje Ige Švjontek.

I, upravo je to bila tema tokom konferencije za štampu beloruske teniserke.

Tom prilikom ona je otkrila šta je uradilo Novak Đoković, koji će i sam, bez obzira na to šta uradi u završnici ovog turnira, biti na vrhu svetskog rangiranja kada se Ju-Es open završi:

- Dobila sam mnogo poruka, ali najsmešniju je poslao Đoković, koji će i sam biti ponovo na vrhu liste. Poslao mi je poslao poruku: "Neka se nasmeje osoba koja će biti svetski broj 1", a sve je ukrasio onom objavom sa naočarima koju je neko napravio. Bilo je baš smešno! - otkrila je Sabalenka.

Srpski as i beloruska zvezda sporta su već duže vrem eu sjajnim odnosima, a kada se sretnu na turnirima, već imaju i svoj poseban pozdrav:

I Nole i Arina pritom nastavljaju svoj pohod na grend slem trofej.

Sabalenka će se za plasman u polufinale boriti sa Kineskinjom Kvinven Ženg, koja je u osmini finala bila bolja od Uns Džabir iz Tunisa 6:2, 6:4.

U preostala tri meča četvrtfinala Ju-Es opena igraće: Jelena Ostapenko (Letonija) - Koko Gof (SAD), Karolina Muhova (Češka) - Sorana Kirstea (Rumunija) i Medison Kiz (SAD) - Marketa Vondroušova (Češka).
 

Ju-Es open - rezultati u muškoj konkurenciji

Karlos Alkaraz je 61. tenisera sveta, Matea Arnaldija iz Italije, lako savladao sa 6:3, 6:3, 6:4 i tako sinoć prošao u četvrtfinale, a pobedio je i Andrej Rubljov, no malo teže.

On je posle skoro trosatne borbe, kao osmi nosilac savladao 123. sa ATP liste, Džeka Drejpera sa 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Alkaraz će u polufinalu igrati sa Aleksanderom Zverevom (Nemačka, 12. nosilac) koji je iznenadio šestog nosioca, Janika Sinera, i posle pravog maratona pobedio sa 3:2 (6:3, 3:6, 6:2, 4:6, 6:3), dok će Rubljov igrati protiv sunarodnika iz Rusije, Danila Medvedeva  koji se "kockao" kao treći nosilac - ali ipak prošao dalje.


Kada Novak Đoković igra naredni meč?


Novak Đoković u četvrtfinalu njujorškog grend slema za protivnika ima 9. nosioca, ljubimca domaće publike Tejlora Frica.

Odlukom organizatora, i to prilično podmuklom, njihov meč će u utorak početi u terminu koji najmanje odgovara Noletu.

Sve vezano za Ju-Es open - pratite i dalje uživo uz sportske stranice portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)