NOLETOVE KRATKE DREMKE: Kakav san ima Novak Đoković?

San je izuzetno važan, poručio je Novak Đoković.

НОЛЕТОВЕ КРАТКЕ ДРЕМКЕ: Какав сан има Новак Ђоковић?

Foto: Goran Čvorović

- Verovatno je važniji od bilo koje druge rutine oporavka koju biste mogli da uradite. Volim da spavam bar osam i po sati noću. Prilično duboko spavam, ne budim se tokom noći. Ako doživljavate jake fizičke napore tokom dana, onda vaše telo traži više sna. Najvažniji san je između 1.00 i 4.00 ujutru, tako da se trudim da u to vreme već budem u dubokom snu. Ne idem prerano da spavam, ali ne idem ni kasno, oko ponoći ili tako nešto. Trudim se da odspavam tih osam ili devet sati lepog sna. Mislim da to mnogo pomaže u oporavku, dobrom osećaju, svežini – istakao je Novak.

Tokom dana, kaže, ne spava, jer potrebu za snom obavi tokom noći, osim kada je reč o kratkim "dremkama".

- To su možda meditacije, neka vrsta brzog resetovanja energije, 10, 15, 30 minuta, zavisi koliko imam na raspolaganju. Ponekad su to samo petominutne vežbe disanja ili nešto što će me samo napuniti i omogućiti mi da imam malo više energije do kraja dana – rekao je Novak.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a