KAKVA DRAMA! Novak Đoković gubi prvo mesto?

Novosti online

24. 04. 2023. u 11:41

Novak Đoković i ovaj ponedeljak je dočekao na prvom mestu ATP rang-liste, ali u nastavku sledi veliki borba za teniski prestol.

КАКВА ДРАМА! Новак Ђоковић губи прво место?

FOTO: EPA

Naime, Srbin ima 7.135 bodova, dok je Karlos Alkaraz i pored titule u Barseloni drugi sa 6.770 bodova.

Definitivno, Novak će i naredne nedelje zadržati prvo mesto i doći do 385. nedelje na vrhu. Međutim, naš as je otkazao učešće na mastersu u Madridu, muči se sa povredom, što posebno brine, jer će nastavak sezone na šljaci biti posebno interesantan i uzbudljiv.

Alkaraz ima 6.770 bodova, a taj skor ne može da popravi, jer je prošle godine osvojio turnir u prestonici Španije. Đoković ne igra, pa ne brani bodove i kada mu budu oduzeli poene iz prošle godine imaće 6.775.

Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

 

Ako Španac u Madridu odbrani trofej, sledi drama. Ostaće na 6.770, samo 5 bodova manje od srpskog asa. Ta razlika do Italije bi eventualno mogla da se poveća ako Alkaraz ne osvoji titulu u Madridu.

Đoković će potom najverovatnije igrati na mastersu u Rimu, a brani 1.000 bodova, pa bi u Italiji moglo da dođe do smene na tronu. Alkaraz nema šta da brani, pa može da profitira i eventualno se vrati na prvo mesto pred Rolan Garos, treći grend slem u sezoni.

Nema šta, pred nama je velika borba, nadamo se sa hepiendom u korist Novaka Đokovića.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

MORAO SAM DA IGRAM POD RUČNOM: Nadal brutalan posle poraza u Barseloni, navijači zabrinuti