OGLASIO SE NADAL: Novaka nikada neće voleti kao Rafu i Rodžera

Novosti online

30. 01. 2023. u 09:13

NOVAK Đoković je još jednom pokazao da je najbolji i da ima najveće šanse da završi karijeru kao teniski GOAT.

ОГЛАСИО СЕ НАДАЛ: Новака никада неће волети као Рафу и Роџера

FOTO: EPA

Srbin je počistio konkurenciju, osvojio Melburn, izjednačio se sa Rafaelom Nadalom sa 22 grend slema, ali i bacio mu rukavicu za Rolan Garos.

Čestitke stižu sa svih strana, nema ko nije oduševljen Đokovićem, ali ima i onih ljubomornih, ruku na srce, mali ih je broj, poput Tonija Nadala. Rafin stric je po ko zna koji put ponovio da Đoković nikada neće biti voljen poput Federera i Nadala.

- Мислим да је проблем у томе што је Ђоковић стигао у тенис када је већ постојало јасно ривалство Федерера и Надала. Мислим да никада није успео да буде вољен као њих двојица, а да је његово понашање повремено било 'компликовано'. Имамо добар однос, мислим да је велики шампион, али - постоје људи који воле Рафаела, Роџера и Новака. Исто тако, не постоји нико ко не воли Федерера, мало људи не воли Надала, а највероватније највише људи је против Ђоковића. Али не могу тачно да тврдим - рекао је Тони Надал у интервјуу за "Венити Фер".

EPA/CAROLINE BLUMBERG

 

Ipak, kada su u pitanju sportski razlozi za titulu najboljeg tenisera svih vremena, Toni Nadal je odao priznanje Srbinu.

- Očigledno je da je Đoković u najboljoj poziciji jer igra na najvišem nivou i nema fizičkih problema, vidim ga kao favorita da osvoji Vimbldon. Ali, stvari u sportu se menjaju iz dana u dan, postoje stvari koje mogu da vas nateraju da se predomislite... Svako od njih može da bude najbolji - rekao je Toni Nadal.

A Rafael Nadal se oglasio na društvenim mrežama posle velikog uspeha Novaka Đokovića u Melburnu. Nadal je juče propustio priliku da čestita, ali je to uradio 24 sata nakon pobede Đokovića u finalu nad Stefanosom Cicipasom.

-  Čestitam Nole, tebi i tvojoj ekipi na ovom velikom uspehu. Uživaj u ovom momentu!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

BONUS VIDEO: OD PRVE DO DESETE TITULE: Sva Novakova pobednička finala Australijan opena

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (22)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode