MOŽE LI ĐOKOVIĆ NA VIMBLDON? Boris DŽonson: "Igrao sam s njim tenis, stvarno je dobar"

Novosti online

10. 01. 2022. u 18:06

POBEDIO je Novak Đoković vlasti Australije u pravnoj borbi koju je protekle noći pratio ceo svet, zahvaljujući čemu ćemo ga gledati od narednog ponedeljka na terenima Melburn parka, ako ne bude nekih novih nepredviđenih stvari.

МОЖЕ ЛИ ЂОКОВИЋ НА ВИМБЛДОН? Борис Џонсон: Играо сам с њим тенис, стварно је добар

Foto: Olivier Hoslet, Pool via AP

Ministar imigracionih poslova u vladi Australije nije se još odrekao svog prava da uprkos odluci suda deportuje Novaka, iako ga je sudija Keli upozorio na posledice ako to uradi, a pojedini članovi parlamenta opomenuli ga da mu je to diskreciono pravo povereno iz razloga unurtašnje bezbednosti zemlje - za slučaj da neki begunac od pravde iz drugih zemalja pokuša da uđe na tlo Australije.

Novak do utorka sigurno neće biti deportovan, a već je počeo i da trenira na terenima Melburn parka. 

kako sada stvari stoje, Đoković će braniti titulu na AO, a odranije je potvrđeno da mu Francuzi neće praviti nikakve probleme na Rolan Garosu. 

Uostalom, građani Pariza su na mitingu protiv pooštravanja kovid mera u Francuskoj jasno pokazali šta misle o Novaku.

A šta je sa Vimbldonom? Ostvrski mediji poslovično kritikuju Đokovićev svaki potez i pokušavaju na sve načine da ga ocrne i onemoguće u trci za GOAT, kad je već iz iste eliminisan njihov Endi Marej, ako je ikad iko uopšte svrstavao mršavog Škotlanđanina u konkurenciju za ovo priznanje.

Sudeći prema rečima premijera Ujedinjenog Kraljevstva, Borisa Džonsona, želje engleskih tabloida da se Novaku vakcinacijom uslovi dolazaka Vimbldon, ostaće samo to - puste želje.

- Sve što bih rekao za Novaka Đokovića - protiv kog sam zapravo igrao tenis i prilično je dobar - je to da ja verujem u vakcinaciju i mislim da je to divno uraditi! Mislim da bi svi trebalo da podržimo program koji nam omogućava da istovremeno budemo najotvorenija ekonomija Evrope i štitimo ljude uzduž i popreko zemlje - rekao je kratko Džonson.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!