ULTIMATUM MITROPOLIJE SKOTU MORISONU: Australijski Srbi neće glasati za vlast koja je utamničila Novaka Đokovića (FOTO)

Novosti online

08. 01. 2022. u 15:37

NEKOLIKO teških dana je iza Novaka Đokovića, a sigurno je da mu izolacija još teže pada zbog božićnih praznika. Australijanci nisu imali ni toliko sluha da puste sveštenika u njegov prinudni smeštaj, a to je izazvalo i reakciju Mitropolije australijsko-novozelandske SPC.

УЛТИМАТУМ МИТРОПОЛИЈЕ СКОТУ МОРИСОНУ: Аустралијски Срби неће гласати за власт која је утамничила Новака Ђоковића (ФОТО)

Foto: Tviter printskrin/@MilesProust, Tanjug/AP

Mitropolija je preuzela i konkretne mere, a među njima je i poziv vernicima SPC u Australiji da ne glasaju za sadašnjeg premijer Skota Morisona na izborima zakazanim za april ove godine.

– Pozivamo sve vernike da daju podršku Novaku Đokoviću popunjavanjem i slanjem priloženog šablona pisma premijeru. Ova borba nije samo borba protiv nepravde i stigmatizacije reketa broj jedan u svetu, već pre svega borba za slobodu i ljudsko dostojanstvo, koje je danas ugroženije nego ikada ranije – navodi se u saopštenju Mitropolije.

Tekst obrasca izgleda ovako:

– Dragi Skote Morisone, ja sam Australijanac i želim da Vas obavestim koliko sam zgrožen načinom na koji ste se Vi i Vaša vlada ponašali prema prvom teniseru sveta i devetostrukim šampionom Australijan Opena. Tražim da odmah oslobodite Novaka Đokovića i okončate ovaj politički obračun. Ako se ovaj debakl ne okonča vrlo brzo, smatrajte da na sledećim izborima neću glasati za Vas – navodi se u saopštenju.

Objava Mitropolije na Fejsbuku naišla je na odobravanje vernika, koji su u komentarima prilagali i dokaze da su obrazac prosledili na adresu gospodina Morisona.

FOTO: Fejsbuk

Podsetimo, sveštenih crkve "Svete Trojice" u Melburnu Milorad Lokard tražio je dozvolu imigracionih vlasti da poseti najboljeg tenisera svih vremena kako bi sa njim obeležio Božić, ali su ga vlasti odbile.

- Naš Božić je bogat mnogim običajima i vrlo je važno da ga poseti sveštenik - izjavio je sveštenik Lokard za “Australijan broadkasting korp”.

- Čitava stvar oko ovog događaja je užasna. Da mora da Božić provede u pritvoru, to je nezamislivo - poručio je Lokard.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)