KIRJOS PONIZIO NOVAKA: Đoković ne bi postojao bez Federera

Novosti online

16. 11. 2021. u 09:11

DUGO ga nije bilo nigde, razmišljao je o povlačenju iz tenisa. Svi su se pitali gde je, šta radi, pogotovo što je aktuelna priča o Australijan openu, a onda se pojavio Nik Kirjos.

КИРЈОС ПОНИЗИО НОВАКА: Ђоковић не би постојао без Федерера

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Naravno, tema kao i uvek je ponižavanje Novaka Đokovića. Prvi teniser sveta je uvek trn u oku kontroverznom sportisti, koji je gostujući u jednom podkastu hvalio Rodžera Federera.

- Za mene je Federer teniski Majkl Džordan. Ono što je on postigao za ovaj sport je jedinstveno. Od velike trojke mislim da se deca najviše dive Federeru. Njegov odlazak u penziju će mnogo naštetiti tenisu u ekonomskom smislu. Bez Federera ne bi bilo ni Đokovića i Nadala. Oni su to što jesu zahvaljujući želji da savladaju Rodžera - rekao je Kirjos i dodao:

- Federer je GOAT. Njegov stil kopiraju i drugi igrači. Niko zaista ne igra kao Đoković, jer se svi dive i prate Federera. Čak i ako Novak uspe da osvoji više grend slemova, mislim da će Federer nastaviti da napreduje u borbi za GOAT.

Kirjos je još jednom pokazao koliko ne voli Srbina.

foto: Tviter/atptour

 

- Novak je kralj Srbije, govorimo o jednom od najboljih tenisera u istoriji. Hej, Novače, da li želiš da zajedno igramo dubl na Australijan openu? Ne, šalim se. Ne bih to sebi nikada uradio - rekao je Kirjos kroz smeh.

Nije Kirjos preskočio ni temu vakcinacije sportista.

- Postoje ljudi koji se ne slažu sa ovim. Kajri Irving, Novak Đoković... Ovi momci su se žrtvovali mnogo za sport, dive im se milioni ljudi. Mislim da je moralno pogrešno prisiljavati nekoga da se vakciniše. Ja jesam za to, ali ne pristajem da ikoga prisiljavam da se vakciniše - zaključio je Nik Kirjos.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna