MEDVEDEV SRUŠIO NOLETOV SAN: Đoković nije uspeo, Rus slavio u finalu Ju-Es opena

Novosti online

12. 09. 2021. u 20:50 >> 00:34

NOVAK Đoković nije uspeo da osvoji Ju-Es openu, pošto ga je u finalu zaustavio Danil Medeved sa 6:4, 6:4, 6:4.

МЕДВЕДЕВ СРУШИО НОЛЕТОВ САН: Ђоковић није успео, Рус славио у финалу Ју-Ес опена

FOTO: AP/Tanjug

Najbolji teniser sveta nije uspeo da ispiše istoriju "belog sporta", nije uspeo da se popenje na teniski Mont Everest, ali još jednom je pokazao koliki je šampion bez obzira na to što je ostao na 20 grend slem titula.

Naišao je prosto na boljeg od sebe u ovom duelu - nadahnutog, raspoloženog, spremnog. Pokušavao je Nole, tražio rešenja, igrao servis volej, ali Rus je na sve imao odgovor, a uz to je odlično servirao, malo grešio i to mu je donelo prvu grend slem titulu u karijeri.

Danil Medvedev/FOTO: AP/Tanjug

Bio je Đoković blizu istorije. Da je pobedio postao bi igrač sa najviše grend slem titula - 21. Stigao bi do "kalendarskog slema", no nažalost nije se dalo.

Što se meča tiče. Rus je u prvom setu napravio jedan brejk i on mu je bio dovoljan da dobije prvi set. U drugom bi verovatno sve drugačije bilo da je Novak iskoristio jednu od tri brejk lopte. To je propustio, potom je 25-godišnjak iz Moskve uspeo da stigne do brejka koji je održao do kraja seta.

Noak Đoković/FOTO: AP/Tanjug

U trećem je delovalo da sve ide ka tome da ga Danil dobije najubedljivije, vodio je 5:1, ali... Podigao je nivo igre srpski as, vratio jedan brejk, ali je bio kasno i za drugi, pa je Medvedev slavio posle dva sata i 17 minuta igre.

Navijala je publika na "Artur Eša" za Novaka, želela je i ona da bude deo pisanja teniske istorije. Čak je Srbin zaplakao pred početak poslednjeg gema.

Bila je ovo repriza finala Australijan opena, a tada je Đoković pragazio Rusa. Sada se ovaj revanširao.

I za kraj, sledeći grend slem je baš u Melburnu, a dobro znate ko je tamo gazda.

TREĆI SET: Đoković - Medvedev 4:6, 4:6, 4:6

4:6 - Nije uspeo Novak. Medvedev je osvojio prvu grend slem titulu u karijeri.

4:5 - Osvaja Đoković dva gema zaredom. Još je tu na "Artur Ešu", ali Rus drugi put servira da osvoji turnir.

3:5 - Stiže Novak do prvog brejka u meču. Medvedev je napravio dve duple servis greške u gemu. Sada nije lako ni Rusu sigurno.

2:5 - Uspeva svetski broj jedan bar za još jedan gem da produži ovo finale.

1:5 - Bilo je 15:30 za Đokovića, i opet se kao i uvek kada je bilo tesno izvukao Moskovljanin.

1:4 - Upisao se Novak u trećem setu na semaforu, ali vraški težak posao je pred njim, no da sačekamo i vidimo kada će se odigrati poslednji poen.

0:4 - Sve je bliži prvoj grend slem tituli u karijeri Danil Medvedev. Igra jako dobro i pobeda je na dohvat ruke, ali... sačekajmo.

0:3 - Pogrešio je Đoković na mreži i volej poslao u aut, što je ruskom teniseru donelo dva brejka prednosti u trećem setu.

Novak Đoković/FOTO: Tanjug

0:2 - Morao je Novak da dođe bar do brejk prilike, ali jednu relativno laku loptu poslao je u mrežu, posle ne baš sjajnog drop šota Rusa. Na kraju je Danil potvrdio brejk posle gema koji se igrao na razliku.

0:1 - Ovo baš ne valja! Medvedev ne posustaje. Napravio je brejk na startu trećeg seta i na dobrom je putu da dođe do prve grend slem titule.

DRUGI SET: Đoković - Medvedev 4:6, 4:6

4:6 - Medvedev je dobio i drugi set, teška situacija za svetskog broja jedan. Sa ovim se već nije suočavao na Ju-Es openu. Ipak, uspeo je da nadoknadi dva seta minusa protiv Stefanosa Cicipasa u finalu Rolan Garosa.

4:5 - Uspeo je Novak da produži set bar na još jedan gem.

3:5 - Čuda čini Rus. Još jedan gem dobija a da nije izgubio nijedan poen. Novak u narednom servira da ostane u drugom setu.

3:4 - Uspeo je Đoković da se izvuče iz nimalo prijatne situacije. Bilo je 15:30 i servis nije služio, ali Nole je nekako uspeo da nađe način i dobije gem.

2:4 - Lako čuva servis sada Medvedev. Nije dozvolio rivalu nijedan poen i sve je bliži da povede sa 2:0 u velikom finalu

2:3 - Nije uspeo Đoković, ali jeste Danil, prvi je stigao do brejka u drugom setu i sada je on taj koji ima sve u svojim rukama.

2:2 - Opet je preživeo gem Medvedev. Imao je opet dve brejk šanse naš as. Na volšeban način ih je spasao drugi na svetu. Najpre sjajnim volejem, a onda i bekhend paralelom. Treba reći da je kod prve brejk lopte sudija oštetio Novaka. Srbin je sjajno riternirao na drugi servis, a onda je Damijen Dumusoa uzviknu nec, iako se jasno videlo da loptica nije zakačila vrh mreže.

2:1 - Novak se suočio sa jednom brejk loptom, spasao ju je servis vinerom, potom je usledio as, a onda i završetak gema sjajnim volejem na mreži.

1:1 - Neverovatno, šta je izvukao Rus. Imao je Đoković tri brejk priliku, na prvu se ušlo u razmenu. Potom je 25-godišnjak iz Moskve pronašao servis i uspeo da se izvuče.

Novak Đoković/FOTO: AP/Tanjug

1:0 - Ovo je važno! Đoković je lako dobio uvodni gem drugog dela meča. Novak se već četiri puta u Njujorku nalazio u ovakvoj situaiciji da gubi prvi set, a potom preokreće rezultat.

PRVI SET: Đoković - Medvedev 4:6

4:6 - Neverovatno je servirao Medvedev u prvom setu, okončao ga je sa osam asova. Zaista nije dozvolio Novaku ni da pomisli na brejk. Ovaj deo meča trajao je samo 37 minuta, a Rus je izgubio samo tri poena na svoj servis

4:5 - Uspeo je Novak da ostane u setu. Bilo je 30:30, ali je onda Srbin pronašao dobre udarce i natersao Rusa da svojim servisom reši prvi set.

3:5 - Nastavlja da šalje bombe Medvedev. Servis funkcioniše perfektno i ne dozvoljava ni najmanju priliku protivniku da može da ga ugrozi. Za sada ima učinak 11/11 kada ubacio prvi servis.

3:4 - Brzo se igra. Odigrano je sedam gemova, a meč traje 26 minuta. Od početnog brejka Rusa igraju se brzi gemovi. Đoković je prošli odigrao sjajno i videlo se i nekoliko majstorija na mreži srpskog asa.

2:4 - Ne staje Moskovljanin kada je servis u pitanju. To mu za sada donosi lake poene i za sada ima malo razmena.

2:3 - Uzvratio je istom merom najbolji na svetu. I on je sada zabeležio dva asa i takođe dobio gem sa nulom.

1:3 - Neverovatan gem Rusa. Dva asa, servis viner i forhend paralela i gem je gotom sa manje od jednog minuta. Za sada početni udarac kod drugog igrča planete odlično funkcioniše.

Danil Medvedev/FOTO: AP/Tanjug

1:2 - Bilo je problema, imao je Danil još dve prilike da napravi brejk, ali je ona u pomoć priskočio prvi servis. Vezao je Nole tri dobra servisa, od toga dva asa i upisao se na semaforu u ovom velikom finalu.

0:2 - Lako je drugi teniser sveta potvrdio brejk. Izgubio je samo jedan poen, a pri tom je zabeležio i dva asa.

0:1 - Nije dobro počelo. Odmah je Rus napravio brejk. Loše je Novak servirao, nije funkcinisao početni udarac. Uprkos tome Srvin je imao 40:15, ali to mu nije bilo dovoljno da povede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!