OBRADOVIĆ: Nijednog rivala nećemo potceniti, ali ni preceniti

Novosti online

03. 12. 2020. u 11:25

ОБРАДОВИЋ: Ниједног ривала нећемо потценити, али ни преценити

FOTO: RSS

NIJEDNOG rivala na Evropskom prvenstvu nećemo ni potceniti, ali ni preceniti, izjavio je selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije LJubomir Obradović.

Rukomešice Srbije posle priprema odrađenih u Staroj Pazovi, jutros su krenule u Dansku, gde danas počinje šampionat Evrope.

- Odradili smo to što smo planirali. Devojke su dobro podnele i ispoštovale sve zahteve. Zadovoljan sam. Najveći problem je to što nismo odigrali ni jednu prijateljsku utakmicu. To je taj osnovni nedostatak, ako o njima pričamo. Nismo mogli da se izmerimo. Planirano je da idemo u Poljsku, ali to je otpalo zbog situacije. S obzirom da ni u septembru nismo mogli da se okupimo kompletni i odigramo test utakmice, jasno je da je to najveći problem u ovom trenutku - rekao je Obradović za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Nastup na EP Srbija počinje sutra od 20.30 duelom protiv Holandije, a aktuelne svetske šampionke na kontinetalni šampionat došle su oslabljene, bez najbolje igračice Estavane Polman.

- Ne bih to rekao, to je reprezentacija koja ima sistem. Bilo je tako isto i kada je nedostala Grot, pa se pričalo da i bez nje ne može. Došla je Polman, pa je bilo još bolje. Imaju sistem i u njega se svi uklapaju. Kada su Dance pitali šta ćete ako se povredi Mikel Hansen? Rekli su ''petorica čekaju'', a on je čovek čudo. Holanđanke imaju sistem, igraju brzo, disciplinovano, sa malo tehničkih grešaka. Taktički su veoma dobro pripremljene - rekao je Obradović i osvrnuo se i na preostale rivale u grupi Mađarsku i Hrvatsku.

- Mađarska je ozbiljna reprezentacija koja nas čeka i u martu u olimpijskim kvalifikacijama u Đeru. Hrvatska je redovni učesnik Evropskih prvenstava. Nećemo nikoga potceniti, ali ni preceniti - zaključio je Obradović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)