BUŠA O PRELASKU U FENERBAHČE: Terza zna koliko mogu

26. 07. 2020. u 20:54

ONAJ ko nikada nije stajao na sredini odbojkaškog terena i čekao prijem jakog protivničkog servisa u odlučujućim trenucima utakmice, ne može ni da pretpostavi kakav je to osećaj.

БУША О ПРЕЛАСКУ У ФЕНЕРБАХЧЕ: Терза зна колико могу

Foto: N.Paraušić

Zato naša reprezentativka Bianka Buša (26) može da se pohvali da je na poslednja dva takmičenja (SP, EP), na kojima je bila glavna meta u tim momentima, izdržala sve napade rivala, potpuno igrački sazrela i postala jedan od glavnih šrafova šampionskog tima. To je bila i preporuka da je selektor Zoran Terzić pozove da sarađuju i u turskom Fenerbahčeu.

- Mislim da smo brojali da sam na utakmici protiv Japana imala čak 70 prijema, što je baš mnogo - uz osmeh se priseća Bianka. - Došla sam u onu fazu da stanem na teren i kažem: "U redu, gađajte me, znam da ćete na mene." Ali, pomogle su mi te situacije na najvećim takmičenjima, jer onda kad dođem u klub sve bude lakše.

Buša je trenutno na pripremama novog kluba i veoma je motivisana da se pokaže i u turskoj ligi, gde su i Tijana Bošković, Maja Ognjenović, Milena Rašić, Brankica Mihajlović, Slađana Mirković...

- Mislim da Srbija ima najviše igračica ovde. Pričala sam sa njima pre dolaska, svi su mi nahvalili Tursku. Vakifbanka, Ezačibaši i Fener su tri top-kluba. Pratila sam i ranije te utakmice, stvarno sam svesna da sam došla u klub sa ogromnom tradicijom. Odmah se oseti ta veličina. Ekipa je super, ima mladih igračica, pa se oseti mladalačka energija. Lepo su me prihvatile.

Srpska četa u Fenerbahčeu samo može da joj olakša posao na terenu, ali i van njega.

- Selektor Terzić me dobro poznaje, zna šta i koliko mogu, tako da je to sigurno prednost. Malo je drugačije jer je ovo sad klub, ali u suštini Terza je isti. Možda ovde malo opušteniji, pošto nema konstantnog pritiska kao na prvenstvima. Tu je Brankica, koja mi mnogo pomaže... A i kondicioni trener Vanja Banković sa kojim smo odradile pripreme u reprezentaciji i onda ovde samo nastavile nadogradnju.

Buša je do sada igrala u Rumuniji, Poljskoj, Italiji... A u Srbiji je značajan trag ostavila u dresu Vizure.

- I ovde već vidim da je lepo mesto gde živim i da je klub veoma organizovan. To su neki prvi utisci. U svim državama gde sam igrala bar sam nešto razumela na početku na njihovom jeziku, a sad nema šanse. Neke osnovne reči sam naučila na turskom, ali stvarno deluje baš težak - zaključila je Bianka Buša.

PAUZA NIKAD DUŽA

PAUZA zbog pandemije virusa korona dovela je i odbojkašice u neobičnu situaciju.

- Mi svake godine iz klupske opreme uskočimo u reprezentativnu, i bukvalno nemamo pauzu. Nema kad ni da nam padne forma... Sad je to trajalo četiri meseca, pa kad smo krenuli odmah su počele upale mišića na sve strane. Biće neobično kad se vratimo, treba se ponovo navići da budeš koncentrisan potpuno dva sata dok traje utakmica. Jedva čekam da počne takmičenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti